Duminica 11 Aprilie

Vaccinare anti-COVID în școli. Fiecare unitate de învățământ va avea un responsabil cu înscrierea în platformă


Ministerul Educației a trimis tuturor inspectoratelor școlare din țară o solicitare privind desemnarea de persoane care să se ocupe de înregistrarea cadrelor didactice pe platforma pentru înscrierea la vaccinare.

Astfel, fiecare unitate școlară va numi o persoană, a stabilit ministerul.

Ministerul Educației vrea să știe până marți la prânz numele persoanelor care se vor ocupa de înscrierea cadrelor didactice pe platforma pentru vaccinare.

„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate.

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean/ISMB, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acestuia în cursul zilei 18.01.2021, până la orele 16:00, urmând ca inspectoratele școlare județene/ISMB să transmită situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12:00”, scrie în documentul adresat inspectoratelor școlare.

Ministerul Educației le solicită celor care fac programările să asigure prioritate la vaccinare unor categorii de cadre didactice.

Ministerul Educației solicită înscriere cu prioritate a următoarelor categorii de angajați:

-angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii;

-angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 8 februarie 2021”, mai scrie în documentul semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Comentarii Facebook