Va doare spatele? Acum s-a realizat in premiera in Romania operatia de epiduroscopie, minim invaziva. Pacientul pleaca in aceeasi zi acasa!

Conform unei statistici a Ministerului Sănătății, aproximativ jumătate din populația României suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și 6 din 10 adulți acuză dureri de spate mai mult sau mai puțin severe.

Herniile de disc, spondilartropatiile și degenerările sacroiliace sunt cele mai frecvente patologii ale coloanei vertebrale, care necesită proceduri eficiente de tratament. Începând de acum, pentru a trata aceste patologii ale coloanei vertebrale, românii pot apela la epiduroscopie, o procedură minim invazivă, realizată prin ablație cu laser.

In premiera pentru Europa de Est, cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană au fost tratați prin epiduroscopie în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic. Echipa de medicala a fost condusă de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado și prof.dr. Hector Segaldo (Spania). Realizate în premieră pentru Europa de Est, epiduroscopiile au fost asistate de medici din Slovacia, Croația, Spania și România.

”Realizarea primei epiduroscopii în România este un pas important pentru diagnosticarea şi managementul durerii. Spre deosebire de intervențiile clasice, epiduroscopia este minim invazivă, iar pacientul merge acasă în aceeași zi. Procedura implică anestezie locală, iar câteva dintre afecțiunile tratate sunt herniile de disc, discopatiile lombare, cicatricilor post-operatorii lombare și durerile de spate cronice premergătoare herniilor de disc. Intervențiile au fost un succes și sperăm că acest tip de tratament să fie accesat de cât mai multe persoane, date fiind numeroasele avantaje pe care le aduce”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic ATI şi terapia durerii.

Epiduroscopia (endoscopia canalului spinal) este o intervenţie endoscopică modernă şi eficientă,folosită pe de o parte ca metodă de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei în timp real, iar pe de altă parte ca modalitate de tratament al afecțiunii prin ablaţie cu laser. Realizată din primele stadii, această procedură poate controla durerea înainte de instalarea cronicizării.

Procedurile de epiduroscopie au fost realizate în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic.

Comentarii Facebook