USR Cluj nu a votat bugetul Sălii Polivalente Cluj, pentru că director a rămas Ionuț Rusu, cel care a cumpărat haine de lux în pandemie


USR Cluj nu a votat bugetul Sălii Polivalente Cluj, pentru că managementul nu este onest și profesionist. 

Bugetul Sălii Polivalente - votul nostru a fost împotriva adoptării bugetului pentru că, înainte de orice, Sala Polivalentă are nevoie de un management onest și profesionist. Atâta vreme cât conducerea Sălii Polivalente nu este schimbată, nici votul nostru nu se va schimba”, a explicat consilierul local USR Cluj, Alexandra Oană. 

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat în pandemie diverse produse de lux, haine de la branduri precum Hugo Boss, despre care a spus că sunt sunt salopete pentru angajați, crose de golf, băuturi și alte gadgeturi, de care sala nu avea nevoie și nici nu avea dreptul să le cumpere. Primăria Cluj-Napoca a mușamalizat cazul, iar Rusu a plătit produsele și nu a pățit nimic. Acum este deschis un doar penal în acest caz și s-a făcut un control al Curții de Conturi. Rusu este membru PNL și amic la cataramă cu mulți lideri liberali, care îi țin spatele. 

Bătaie la Sala Polivalentă Cluj sau BÂLCI? Directorul Ionuț Rusu spune că nu l-a bătut: ”S-a dat singur cu capul de birou!” - EXCLUSIV

Aceasta a evidențiat câteva dintre subiectele supuse votului:

Cât durează o cadastrare? Studiu de caz strada Hameiului - așa cum a atras atenția colega mea, Adriana Cristian, a fost nevoie de 12 ani și un clujean încăpățânat ca această stradă să fie, într-un final, cadastrată. 

Colega mea a cerut un audit asupra întregului proces pentru identificarea blocajelor instituționale și evitarea, în viitor, a unor astfel de situații. 

Locuințe sociale - întrucât una dintre țintele asumate în SIDU de administrație este ca, până în 2030, să nu mai existe nicio comunitate marginalizată în Cluj-Napoca, l-am întrebat pe domnul Primar ce ținte intermediare și măsuri concrete are în vedere pentru 2022 legat de creșterea fondului de locuințe sociale. 

Domnul Primar a răspuns că este în plan construirea unui bloc de 20-30 de apartamente sociale pe Str. Sobarilor și că are în vedere proiecte finanțate din fonduri europene sau în parteneriate la nivel metropolitan. 

Pentru ca țintele din SIDU să fie atinse în 2030 trebuie să creștem fondul locativ cu 100 de locuințe sociale anul acesta. 

Infrastructura școlară - având în vedere presiunea în creștere pe rețeaua școlară din Cluj-Napoca, l-am întrebat pe domnul Primar care este stadiul celor două mari proiecte de infrastructură școlară demarate de administrație, și anume, hub-ul educațional din Borhanci și școala generală din Bună Ziua. 

În ambele cazuri proiectele au progresat, dar e nevoie ca acestea să fie derulate într-un ritm accelerat pentru a evita transferul crizei locurilor din creșe la nivelul claselor pregătitoare.

277814807_392650089526771_8800761190078061443_n.jpg

Comentarii Facebook