Vineri 3 Februarie

Urs de un sfert de tonă, lovit de o mașină la Cluj! Din păcate s-a luat decizia eutanasierii - VIDEO


Un urs de 250 de kilograme a fost lovit de o mașină lângă Gherla, pe raza localității Fizeșu Gherlii.

Accidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.30. Ursul a fost lovit când traversa strada și a fost rănit. Animalul s-a mai târât 100 de metri și acolo a fost văzut de un șofer. 

Din păcate animalul a suferit o fractură masivă de bazin și s-a luat decizia eutanasierii lui. 

Este un mascul impresionant, de 5 -6 ani, dar fractura și leziunile interne fac ca acesta să nu poată fi salvat, scrie Gherlainfo.ro.

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 06.00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla  au fost sesizați de către un tânăr de 25 de ani, din municipiul Gherla, cu privire la faptul că, în jurul orei 00.30, în timp ce se deplasa pe DJ 109 C, din direcția Țaga spre Gherla, în afara localității Fizeșu Gherlii, a fost implicat într-un eveniment rutier și a acorșat un urs, care se afla pe partea carosabilă. 

Subliniem, așadar, faptul că sesizarea poliție pentru a interveni a fost efectuată în cursul dimineții, în jurul orei 06.00, de către conducătorul autoturismului implicat în incidentul rutier. 

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare Cluj, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, reprezentații Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Cluj, dar și ale autorităților locale publice. 

S-a procedat la sedarea animalului în vederea evaluării stării de sănătate, stabilindu-se faptul că leziunile suferite sunt incompatibile cu viața, fiind transportat la U.S.A.M.V. în vedere eutanasierii și efectuarii necropsiei.

Comentarii Facebook