Unul dintre spărgătorii de la Banca Transilvania a fost eliberat

 

Unul dintre tinerii acuzați de spargerea de la Banca Transilvania a fost eliberat din penitenciar, după 7 luni de stat după gratii. 

 

Andrei Hosu (foto stânga) a mai ispășit 1 și 4 luni de pedeapsă cât a stat în arest preventiv. ”O să mă roadă toată viața. Atâția ani am chinuit aiurea pentru ceva ce nu am făcut”, a declarat Andrei Hosu, conform Clujust.ro.

 

Andrei a mai spus că cele 7 luni după gratii au fost mai grele ca perioada din arest preventiv. ”Sincer a fost foarte greu si acum. Parcă acum mai greu, că atunci trăiam cu speranța că ne va da drumul. Acum știam clar că o să stăm câteva luni bune. Cu ajutorul lui Dumnezeu a trecut. În sfârșit am scăpat de coșmarul ăsta!”, a mai precizat el

 

El susține și acum că este nevinovat și că anchetatorii nu au fost capabili să găsească adevărații făptuitori, preferând să dea vina pe ei doi.

 

Bogdan Baciu condamnat pentru același jaf ar putea să fi eliberat luna viitoare. 

 

Jaful de la Banca Transilvania a avut loc în 13 februarie 2009. Rechizitoriul intocmit de procurori arata ca inculpatul Dan Andrei Hosu, in data de 13.02.2009, in jurul orei 16.45, a participat in calitate de co-autor la furtul sumei de 246.650 de lei. ”In conditiile in care furtul a fost savarsit prin intrebuintarea de violene si amenintari, precum si prin punerea in stare de neputinta de a se apara a agentului de paza de la unitatea bancara, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de talharie care a produs consecinte deosebit de grave", aratau procurorii in rechizitoriul pe baza caruia cei doi suspecti au fost trimisi in judecata.

 

Anchetatorii au mai subliniat ca Hosu a savarsit infractiunea alaturi de Bogdan Baciu. "Bogdan Baciu a patruns prin efractie, prin fortarea usii de acces, in interiorul casieriei securizate a agentiei bancare, de unde a luat efectiv suma de bani mentionata, iar Hosu a ramas in momentele respective in interiorul agentiei bancare, supraveghindu-l pe agentul de paza, pe care l-a pus in neputinta de a se apara, prin aplicarea repetata de electrosocuri, cu un aparat destinat unui asemenea scop", se mai arata in rechizitoriul din 2009.

Comentarii Facebook