Miercuri 24 Aprilie

Universitatea Sapientia isi construieste un sediu la Cluj! Investitia se ridica la 4 milioane de euro


Universitatea Sapientia, cea mai mare universitate maghiara privata din Romania, isi construieste un nou sediu pe Calea Turzii, langa liceul de Coregrafie.

Piatra de temelie a fost asezata in prezenta secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt.

"Sunt foarte mandru ca in aceasta cladire care urmeaza sa fie construita va avea unul din sedii universitatea de sine statatoare in limba maghiara din Transilvania. Sper ca acreditarea din partea Parlamenului Romaniei nu va intarzia si sper ca in anii care urmeaza finantarea acestei universitati va beneficia si de sprijinul financiar al statului roman, pe langa sprijinul statului si Guvernului ungar", a declarat Nemeth Zsolt.

Decanul Universitatii Sapientia Cluj, Tonk Marton, a spus ca sediul va avea 6.000 de metri patrati, iar in cladire va functiona si cel mai mare studio TV din oras.

"In cladire vom construi un studio de film si tv, deoarece una din specializarile cele mai bune si reusite ale facultatii din Cluj este aceasta specializare. Vrem sa facem un studio TV cu 250 metri patrati suprafata, cum nu mai este in oras, care nu va deservi doar procesul educational, ci si actori ai societatii, vietii economice si media clujene. Dorim o colaborare clara cu alti parteneri", a declarat Tonk Marton.

In noul sediu vor invata 600 de studenti si vor functiona facultatile de Drept, Stiinta mediului, Studii europene, Relatii internationale.

Lucrarile de constructie vor incepe in martie 2011 si investitia totala se va ridica la patru milioane de euro.

Universitatea Sapientia, infiintata in 2001, de Fundatia Sapientia, este cea mai mare universitate maghiara privata din Romania, si are sedii si la Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca si Targu Mures si are 4.000 de studenti.

Comentarii Facebook