Unii clujeni solicită Primăriei să dărâme catedrala greco-catolică din piața Cipariu: „Este o rușine că lăsați să strice imaginea Clujului”


Demararea lucrărilor de construire a catedralei a avut loc în anul 1993, fiind întrerupte din lipsă de fonduri în anul 2000, dar și pentru modificarea proiectului, biserica fiind mult prea înaltă. După 30 de ani, unii clujeni s-au săturat de șantier și întreabă Primăria de ce nu dărâmă lăcașul să facă un parc în acea zonă.

„Este o rușine ca lăsați catedrala greco-catolică din piața Cipariu să strice imaginea Clujului și toate celelalte lucrări frumoase/renovări pe care le-ați făcut în zonă. 

De ce nu se poate dărâma și face un parc/orice altceva în locul acelei catedrale care și peste 10 ani va arăta la fel?”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Lucrările la Catedrala greco-catolică din Piața Cipariu din Cluj, aflată în construcție de mai bine de un sfert de secol, au avansat, dar ar mai putea dura ani buni până când vor fi terminate. Deși reprezentanții Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla sperau că biserica va fi gata anul acesta, lucrările vor continua și în următorii ani. Lipsa fondurilor rămâne principala problemă.

Guvernul a alocat anul acesta 2 milioane de lei pentru construcția Catedralei greco-catolice din Piața Cipariu. Cu acești bani s-au finalizat lucrările la cele două cupole laterale și se continuă exteriorul. Când și acesta va fi terminat, vor începe lucrările la interiorului bisericii.

Comentarii Facebook