Ungurii vor să dea afară KFC din Piața Unirii și revendică jumătate din strada Iuliu Maniu: ”Ne fură! Restituiți proprietățile” - VIDEO

 

Circa 20 de etnici maghiari, membri ai PPMT și ai Asociației Tineretului Maghiar, au ”însemnat” clădirile de pe Iuliu Maniu, care nu au fost restituite bisericilor tradiționale maghiare.

 

Ne vrem clădirile înapoi. Opinia publică trebuie să știe că ungurimea a trudit mult în Transilvania”, a declarat Sasz Peter, președintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) filiala Cluj.

 

Maghiarii revendică imobilele de pe strada Iuliu Maniu de la numerele 1 până la 3, inclusiv spațiul în care funcționează restaurantul KFC. Procesele sunt pe rol, dar PPMT acuză statul român că tergiversează retrogedarea prin tot felul de ”portițe” din sistem.

 

Sasz Peter a declarat că, dacă bisericile maghiare vor primi clădirile, acestea ar urma să fie restaurate, fără ca actualii chiriași să aibă de suferit. ”Noi am primit înapoi și clădirile de pe partea cealaltă a străzii Iuliu Maniu și, puteți vedea, că nu sunt în paragină”, a mai spus președintele PPMT Cluj.

 

Proteste de genul acesta sunt organizate în mai multe zone din Cluj-Napoca și vor continua.

Comentarii Facebook