Un tren marfar a deraiat la Cluj. Traficul feroviar este întrerupt


Circulația feroviară pe raza stației CF Ciucea (Regionala CF Cluj) este închisă, joi seara, după deraierea, la ieșire din stație, a două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă ce transporta cereale. Călătorii din trenul Cluj-Oradea vor fi transbordați cu mijloace auto, informează CFR.

Potrivit CFR, cele două vagoane fac parte din compunerea unui tren privat de marfă, care aparține operatorului Cargo Trans Vagon.

Trenul de marfă are în compunere 33 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Iernut - Episcopia Bihor.

Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină a vagoanelor și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza stației Ciucea. Informăm totodată faptul că, pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători pe relația Cluj - Oradea, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor, din trenurile care tranzitau stația Ciucea, cu mijloace auto, între stațiile Poieni - Piatra Craiului”, informează CFR.

Transbordarea cu mijloace auto se va realiza în cursul acestei seri pentru trenul R 3075, care aparține operatorului național CFR Călători, respectiv pentru trenurile R 10659/10658, care aparțin operatorului privat Interregional.

Transbordarea cu mijloace auto, între stațiile Poieni - Piatra Craiului, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Comentarii Facebook