Un tânăr de 200 de kg din Cluj-Napoca este refuzat de spitale: Mi-au cerut 3000 de euro - FOTO


Mama unui tânăr de 200 de kilograme, cu handicap de gradul 1, este disperată și acuză medicii că nu vor să o ajute. 

Violeta Covaci ne-a povestit că fiul ei are infecții grave la picioare, dar nimeni nu vrea să se ocupe de el. ”E obez și are retard. Am fost să îi scoată unghiile de la picioare, pentru că s-au încarnat. Am fost la Chirugie 2, pe strada Clinicilor, pentru că nu mai poate umbla și are infecție la picioare, dar nu vor să îl opereze fără bani. Un doctor mi-a spus că operația costă 3000 de euro, adică 120 de milioane de lei vechi, dar eu nu am banii aceștia. I-am tăiat eu cum am putut unghiile, dar acum a făcut infecție la o pulpă.

Am fost la Infecțioase de două ori cu infecția de la pulpă, dar mi-au spus că are o alergie. I-au dat ceva medicamente, dar nu se vindecă. Urlă în casă că îl ustură infecția și nu am ce să îi fac, pentru că nu vor să îl primească în spital. 

Vă spun eu ce e. Nu e nicio alergie, ci îi apar niște coșuri și după aceea se scarpină și i se infectează piciorul.

Fiul meu e bolnav, are semiparalizie pe partea dreaptă și întârziere mentală. Nu înțelege că nu are voie să mănînce și nu am cum să îl opresc, pentru că strigă că îi este foame”, ne-a relatat mama tânărului.  

Cei doi locuiesc într-un apartament pe Dealul Fânațelor, găzduiți de o femeie impresionată de drama lor.

Singurele venituri sunt indemnizația de îngrijire de 1.200 de lei și pensia de handicap de 500 de lei pe care o primește fiul. Violeta Covaci a rămas singură acum 2 ani, așa că trebuie să se îngrijească de fiul ei.

Eu nu am 3.000 de euro pentru a plăti operația. Cu durere spun că nu am ce face. Îl voi ajuta cum voi putea, dar nu mai suport nepăsarea. Câte zile a avea va sta aici, dar nu am ce să îi fac”, a mai spus Violeta Covaci.

Mama tânărului a spus că nu știe de ce medicul chirurg i-a cerut 3.000 de euro, mai ales că s-a dus la un spital de stat, dar recunoaște că nici nu a întrebat, ci s-a resemnat. 

Realitatea este că spitalele refuză să se ”lege la cap” cu astfel de pacienți, foarte greu de manipulat și tratat, care cresc costurile de tratament. Sunt preferați pacienții pentru că se încasează numai banii pentru ziua de spitalizare de la Casa de Asigurări de Sănătate și nu e nevoie de tratamente scumpe sau intervenții chirurgicale.

50487740_612723525852907_1571501393708056576_n.jpg

Comentarii Facebook