Un tânăr acuză că a fost tratat cu nesimțire și ignoranță în două unități medicale din Cluj: Efectiv am fost lăsați baltă să ne descurcăm pe cont propriu


Un tânăr care locuiește în Cluj-Napoca a trecut printr-o experiență cel puțin neplăcută atunci când a fost nevoit să meargă la urgențe cu o febră puternică.

,,Sunt tânăr, am 23 de ani și sunt venit în Cluj-Napoca de 2 ani, în afară de problemele generale pe care le are toata lumea, nu am intalnit altfel de "obstacole" până în aceasta seara.

Sunt bolnav de 3 zile, astazi fiind a 4-a, am constant febra 38+ și alte simptome și orice medicament iau îmi scade greu și pe o perioada scurtă, nestiind ce am, am decis ca am stat destul acasă și este cazul sa merg la un medic.

Fiind din alt oras, la approx. 100km de Cluj, am întrebat prietenii unde as putea să merg, nu sunt în stare sa conduc așa ca sunt nevoit sa vizitez aici un medic, mi s-a recomandat sa merg la "centrul de permanente", acesta fiind un serviciu nocturn asemanator cu medicul de familie.

Mentionez: în Cluj am o afacere, totusi, plătesc n taxe + carte personală de muncă (cas/cass).

Am mers la locația de pe Horea nr. 78, fiind cu prietena mea care si ea prezinta anumite simptome, nu reuseam sa gasim locatia, waze-ul indicand incorect asa ca am apelat sa cer informații la nr. afisat pe google.

Raspunsul a fost: "nu am cum sa va ajut, e langa gara la 78." a explicat tânărul pentru Știri de Cluj.

Tânărul reclamă că odată ajuns acolo a fost tratat superficial, cu o atitudine superioară de către personal.

,,Am ajuns acolo, l-am găsit cu greu, m-am plimbat vreo 10 minute prin aer rece, sunt la sonerie si ne deschide usa (usa fiind închisă cu cheia) o asistenta la circa. 50 de ani, foarte nervoasă și deranjată de prezenta noastra, ii explica situatia iar ea ne spune sa intram, a urcat niște scări și tot a mers, in timp ce mergea a spus sa pregatim și buletinele, nestiind exact ce se intampla ne-am oprit, crezand ca trebuie sa asteptam, moment în care dansa s-a întors si pe un ton foarte urat "haideti odata, așteptați invitații speciale, ce nu înțelegeți?"

A intrat in cabinet, a mers prietena mea prima, aceasta a ieșit după 10 secunde, a batut intro usa de unde, la 2-3 minute a apărut doamna doctor, proaspat trezita, nervoasă si la fel, deranjată de prezenta noastra.

A venit randul meu, am intrat inauntru, stateam si ma uitam la ea, am salutat dar in rest n-am stiut ce sa spun, mi-a spus "hai zi, ce ai?", m-am asezat singur jos, I-am spus ca fac febra continu, am dureri fizice, de ochi si nu imi trece nici cum, s-a uitat la mine, asistenta mi-a luat temperatura DE PE FRUNTE (eu care am umblat 10 minute in frig) si mi-a spus ca n-am nimic, ca am temperatura 36,3. Eu defapt aveam 38,5, fiind masurata acasa, inainte cu 15 minute, cu 2 aparate. Dansa spune sa plecam, ca nu avem ce cauta acolo si nu intelege de ce am mers acolo, eventual sa incercam la UPU.”, a adăugat tânărul.

De acolo bărbatul a plecat alături de iubita sa la Unitatea Primiri Urgențe de pe Clinicilor, însă și acolo serviciile și atitudinea au lăsat de dorit, spune acesta.

,,Am încercat la UPU de pe strada Clinicilor.

Am ajuns acolo, dar nu știam pe unde se intra așa ca am încercat sa intram prin partea dreapta in curte, moment in care de la bariera, dintr-o coliba se deschide o usa si iasa un om, ma duc spre el, acesta mirosea extrem de puternic a alcool si ma intrebat ce vreau, I-am spus ca vreau sa ajung la camera de garda si ma intrebat de ce, I-am spus ca sunt bolnav, a ras apoi mi-a zis unde sa merg.

Ajuns acolo, mai erau cativa oameni, aparent insotitori, nu am inteles exact ce avem de făcut dar pană la urma am fost indrumati sa intram, am intrat, am fost preluați de un brancardier extrem de bun si respectos, a vorbit frumos, și-a dat tot interesul sa ne ajute. Am fost duși in camera de gardă, ni s-a spus sa asteptam acolo pana ni se iau datele apoi se trece mai departe.

Ne-a fost spus o doamna sa mergem la ea, moment în care am trimis-o pe prietena mea, aceasta refuzand deoarece începea sa nu se simta bine, moment în care doamna ridica tonul si spune "haideti odata, nu intelegeti", merg la dansa si în același timp prietena mea vine si ea si întreabă pe unde poate ieși, incepe sa aibă un atac de panica, ea fiind suferind si de anxietate, moment in care doamna, exasperata, pe un limbaj extraordinar de flegmatic, arogant si cu un ton de mai că nu urla, începe sa îi spune ca ce sa caute afara, că oricum ajunge tot acolo pe masa, ca sa stea inauntru, că dacă iese nu o mai consulta nimeni, ca dacă vrea afara de ce a mai venit.

I-am spus dansei sa se calmeze, ca nu da dovada de profesionalism si ca in astfel de situații, la atacuri de panica si sau anxietate în niciun caz nu se procedeaza astfel, moment in care dansa îmi arunca buletinul, strigă la mine sa mă consulte altcineva si sa stam 3 ore acolo pana are ea chef sa ne facă hârtiile ca ii s-a luat cheful. Mi-am luat buletinul si i-am spus ca plecam, dansa a plecat și ea, singuri fiind, printre pacienti, ne-am croit drum spre iesire, efectiv am fost lăsați balta să ne descurcăm pe cont propriu.

Pe drum, de cand am fost preluați de brancardier, am mers cativa metri, cu liftul apoi încă cativa metri, încontinuu striga lumea la el ca are voie doar 1 om, ca nu au voie insotitorii si acesta trebuia sa dea explicații de fiecare data ca amandoi suntem bolnavi și ca amandoi avem nevoie de consultatie. “, a relatat tânărul.



Comentarii Facebook