Un șofer ”rătăcit” a lovit o mașină lângă Primăria Cluj-Napoca. Voia să meargă pe banda de autobuz - VIDEO cameră de bord


Un șofer care conducea un autoturism marca Logan a lovit un alt șofer, care circula regulamentar, în intersecția de lângă Primăria Cluj-Napoca, Moților cu Petru Maior. 

Șoferul care circula regulamentar a făcut stânga pentru a intra pe Moților, dar a fost lovit de șoferul Loganului, care părea că vrea să meargă pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun.

În acea intersecție sunt dese astfel de situații: ”Acolo, banda de BUS de dinainte de semafor, este prost semnalizată.

Este și motivul pentru care foarte mulți fac dreapta de pe b2, deși pe acea bandă, înaintea intersecției, n-ar trebui să circule decât mijloace de transport public.

Este din nou o sistematizare făcută să fie respectată de cei care circulă frecvent și au mai trecut pe acolo cel puțin o dată înainte și nu o semnalizare conformă.

Cuiva, care trece pentru prima dată, îi este mai greu să înțeleagă ce este acolo.

În codul rutier, atunci când o bandă de circulație devine bandă pt BUS, se trasează un marcaj cu linie continuă în diagonală care închide banda pentru celelalte vehicule și le direcționează pe cealaltă bandă.

Eu aș plusa și aș adăuga și săgeți pentru terminarea benzii anterior liniei în diagonală.

Aici, trasarea marcajelor ar trebui să se facă în oglindă față de schița din codul rutier, având în vedere că b2 este cea care devine banda BUS, iar b1 rămâne utilizabilă pentru celelalte vehicule”, a expicat un șofer pe grupul Info Trafic jud. Cluj.

Comentarii Facebook