Sambata 23 Septembrie

Codul portocaliu de vijelii face ravagii: O fetiță de 6 ani a murit strivită de un copac


Un copac a căzut peste doi copii din comuna Lunca Bradului, județul Mureș, în urma vijeliei care a avut loc, sâmbătă, în zonă.

Din primele cercetări a reieșit că ar fi vorba despre două minore, de 5 și 6 ani, care se aflau într-un cort, împreună cu familia, pe un teren situat în zona Văii Ilvei.

Echipajul medical aflat la fața locului le-a acordat celor două minore îngrijiri medicale de specialitate, însă, din nefericire, față de minora de 6 ani, a fost declarat decesul.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Salvamont Mureș, SMURD Deda și două ambulanțe ale SAJ Mureș. 

Peste 100 de solicitări pentru intervenție de urgență

Un alt copac a căzut pe un autoturism în orașul Sovata, transmite Mediafax.

Peste 100 de solicitări pentru intervenție de urgență au fost înregistrate, sâmbătă seara, în Dej, județul Cluj. Au fost acoperișuri smulse și copaci doborâți.

Potrivit ISU Cluj, 11 echipaje de pompieri, din cinci subunități ale ISU Cluj intervin la solicitărilor venite din partea cetățenilor din Dej, precum și din localitățile Bonțida Iclod, Mica, Cășeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic și Petea.

Au fost acoperișuri sau elemente de construcții doborâte de vântul puternic, precum și arbori căzuți la pământ.

De asemenea, rețeaua de distribuție a energiei electrice a fost afectată, pentru refacerea căreia intervin în teren echipe ale furnizorului de utilități.

Vijeliile din ultimele ore au afectat traficul feroviar

Circulația trenurilor între stațiile Iclod și Bonțida, din județul Cluj, s-a realizat, sâmbătă, cu tracțiune Diesel, pe firul II, după ce un plop s-a prăbușit în gabaritul căii, a rupt linia de înaltă tensiune și stâlpul de susținere al firului de contact, aferent firului I de circulație.

Vijeliile din ultimele ore au afectat traficul feroviar și în județul Iași, unde, sâmbătă seara, sunt trenuri care staționează în gări, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

Potrivit CFR SA, circulația trenurilor între stațiile Ilva Mare - Măgura Ilvei este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

Trenul IR 1765 staționează la această oră în gara Lunca Ilvei, pentru accesul drezinei pantograf, cu care se acționeză pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului. Echipele de intervenție ale SRCF Iași au verificat linia de contact, aceasta nu prezintă deranjamente, fapt care va permite redeschiderea liniei, în condiții normale și repunerea în circulație a trenului IR 1765, după îndepartarea celor 4 copaci prăbușiti în gabarit”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

De asemenea și pe raza Regionalei CF București, între stațiile Zăvestreni - Videle, pe firul I, sunt copaci căzuți în gabarit. În această zona, trenurile nu staționează, acestea fiind retrasate să circule pe firul II.


Comentarii Facebook