Un șofer a intrat în sensul giratoriu din Florești și a dărâmat stâlpul de iluminat - FOTO


Un șofer a dărâmat azi-noapte stâlpul de iluminat din sensul giratoriu din Florești, după care a fugit de la locul faptei. 

A intrat un cretin în sensul giratoriu din Floresti, de la LIDL. A dărâmat stâlpul de iluminat, a fugit de la locul accidentului.

Printre blocuri, a amenințat cu un cutit ceva oameni… Înainte de accident ca era să mai provoace ceva incident.

Conducea haotic de la intrarea în Florești, după sensul de la Luna”, ne-a relatat un martor.

Din primele verificări, a rezultat că autoturismul venea dinspre Gilău și a trecut direct prin sensul giratoriu, lovind stâlpul din mijloc. Mașina a fost găsită pe partea cealaltă a sensului, întoarsă spre Gilău, dar șoferul nu mai era acolo. Polițiștii s-au interesat la unitățile de primiri urgențe, dar nimeni nu a fost internat, așa că au continuat cercetările.

S-a aflat între timp că trei persoane, două femei și un bărbat, au fugit de locul accidentului spre comunitatea de romi. Polițiștii au discutat cu un taximetrist, care le-a spus că două tinere și un bărbat l-au acostat pentru a le cere o cursă, miercuri dimineața devreme, dar că i-a refuzat. În acel moment, unul dintre bărbați i-a spus că ”îl taie”, susțin anchetatorii. A fost totuși numai o amenințare, pentru că acesta nu avea în mână vreun cuțit. Taximetristul le-a spus să își vadă de drum și lucrurile s-au calmat. Șoferul nu a fost găsit, cu toate că proprietarul mașinii a fost identificat. 

Pentru că a fost un accident soldat numai cu pagube materiale, șoferul are la dispoziție 24 de ore pentru a se prezenta la secția de poliție. 

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 05.10, o patrulă din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești a fost sesizată cu privire la faptul că, în zona sensului giratoriu aflat pe DN1 E60, tangență cu strada Eroilor, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, autovehiculul implicat fiind abandonat de conducătorul auto.

Polițiștii s-au deplasat cu celeritate la fața locului, identificând un autoturism avariat și un stâlp de electricitate doborât. Din  primele verificări a reieșit faptul că în eveniment a fost implicat doar autoturismul, care se deplasa din direcția Gilău, impactul producându-se în intersecția cu sens giratoriu, nefiind identificate persoane rănite la fața locului.

În baza semnalmentelor obținute din verificări, echipajul de poliție, alături de o patrulă a poliției locale, au pornit în căutarea persoanei care a condus vehiculul, acesta nefiind depistat până în momentul de față.

Totodată, în urma discuțiilor purtate cu conducătorul unui mijloc de transport persoane, a reieșit faptul că un grup de trei tineri i-au solicitat transportul, iar în urma refuzului, unul dintre aceștia ar fi adresat o expresie amenințătoare, însă fără a-i fi creată o stare de temere sau a se prevala de dreptul de a depune plângere prealabilă pentru infracțiune.

Autovehiculul a fost ridicat, în prezent aflându-se în custodia poliției.

Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorului și luarea măsurilor legale în cauză.

Amintim că ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede obligația conducătorilor de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, de a se prezenta la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

Se prevede, de asemenea că lucrătorii de poliţie vor efectua demersurile necesare pentru identificarea autovehiculului implicat în evenimentul rutier şi a conducătorului auto care nu s-a prezentat la poliţie în vederea constatării”, precizează Poliția Cluj. 

Comentarii Facebook