Un puști de 16 ani, considerat un GENIU pentru vârsta lui, trimis în judecată la Cluj pentru furturi online. Fura banii direct din conturi

 

Un puști de 16 ani, considerat genial și de anchetatori, a fost trimis în judecată de procurorii clujeni sub acuzația de furt de bani din conturile clienților de la mai multe bănci. 


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a unui adolescent de 16 ani, O.C.-I., pentru săvârşirea a 13 infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi a 3 (trei) infracţiuni de tentativă la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sub forma autoratului. Acesta se află deja în arest preventiv.

De asemenea, alături de minor a fost dispusă și trimiterea în judecată a lui A.I. (sub control judiciar), pentru săvârşirea unei infracţiuni de tăinuire şi a 3 (trei) infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sub forma complicităţii.

Potrivit procurorilor clujeni, ”în perioada august – 15 septembrie 2015 inculpatul O. C.-I., în vârstă de 16 ani, a folosit în mod neautorizat date de identificare ale cardurilor bancare emise, după caz, de către Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Unicredit Bank, Millenium Bank şi Marfin Bank Romania unui număr de 16 (şaisprezece) titulari de pe întreg teritoriul României, efectuând sau încercând să efectueze transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale acestora, în scopul achiziţionării de produse de telecomunicaţii şi IT (în special telefoane mobile de ultimă generaţie), al transferării de bani, al creditării unor conturi virtuale pentru convertirea monedei centralizate în monedă digitală, al reîncărcării cartelelor telefonice precum şi pentru achiziţionarea de jocuri electronice”.

În activitatea sa, inculpatul minor a încercat să efectueze în mod fraudulos, în mediul online, tranzacţii financiare în sumă totală de 96.210,18 lei şi 40,48 dolari, reuşind producerea un prejudiciu de 63.569,14 lei şi 31,61 dolari, mai anunță procurorii.

Marea majoritate a smartphone-urilor de lux au fost vândute coinculpatului A. I. la un preţ de aproximativ jumătate din cel de cumpărare, acesta continuând să achiziţioneze de la minor minor bunurile inclusiv după ce a aflat că erau achiziționate prin metode ilegale. De asemenea, el l-a asigurat pe adolescent de tăinuirea pe viitor a bunurilor, context în care, în perioada 08.09 – 15.09.2015, a dobândit produse achiziţionate prin efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase în dauna a trei dintre persoanele vătămate.

 

Conform unor surse judiciare, puștiul de 16 ani a comis prima dată astfel de furturi informatice când avea 13 ani. Atunci i s-a dat o nouă șansă, dar după câțiva ani a recidivat. Procurorii sunt impresionați de talentul lui, fiind considerat un geniu al informaticii, dar aplecarea lui spre ilegalități îl va trimite acum după gratii. Sursele citate spun că, în astfel de cazuri, dacă inculpatul nu recidivează poate fi folosit în sistem pentru prinderea alor ”pirați” ai internetului.

 

 O.C.-I. va fi judecat pentru faptele lui, considerate deosebit de grave.

 

Paguba produsă de acesta a fost acoperită de bănci, care ar urma să își recupereze ulterior banii chiar de la familia tânărului. 

 

Comentarii Facebook