Un proxenet și un traficant de droguri, reținuți la Cluj. Au obligat o femeie să se prostitueze și să vândă droguri „clienților”


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor proxenetism și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2022, unul dintre inculpați a înlesnit practicarea prostituției de către o persoana vătămată, a transportat-o pe aceasta în diferite locații de pe raza județelor Cluj și Mureș, în scopul practicării prostituției și și-a însușit sumele de bani provenite din practicarea prostituției”, au transmis autoritățile clujene. 

Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că a procurat, manipulat și distribuit mai multor persoane din județele Cluj și Mureș substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acest context, acesta a comercializat primului inculpat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive pentru a fi puse la dispoziția persoanei vătămate și a personelor din anturajul acesteia”, au mai explicat polițiștii. 

S-au găsit bani, telefoane nedetectabile și droguri, în urma perchezițiilor

În urma celor 4 percheziții domiciliare efectuate în județele Cluj și Mureș au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, sumele de 1.800 de lei și 50 de euro, precum și obiecte care ar fost utilizate în timpul consumului de droguri.

În cursul zilei de astăzi, vineri, 5 august, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv a celor 2 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și al Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai declarat autoritățile. 


Comentarii Facebook