Un profesor clujean urmează să primească prestigiosul titlu de Honoris Causa, de la o universitate din Ardeal, în cadrul unui simpozion de teologie


Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia urmează să îi acorde titlul de Doctor Honoris Causa Părintelui Prof. univ. dr. Vasile Stanciu de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. 

În vârstă de 64 de ani, distinsul profesor este originar din județul Sibiu. Acesta și-a început activitatea didactică în 1986 ca profesor de muzică și dirijor al corului Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, iar din 1990 a devenit cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, fiind decanul acesteia între anii 2012-2020.

„În cadrul Simpozionului, pe data de 9 mai 2023, vă invităm la Festivitatea de Decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității ‘1 Decembrie 1918’ din Alba Iulia acordat Părintelui Prof. univ. dr. Vasile Stanciu de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Festivitatea va avea loc în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă, începând cu ora 12:00”, au transmis universitarii albaiulieni. 

Profesorul clujean este considerat un cercetător puternic implicat în conservarea, protejarea şi punerea în valoare a muzicii sacre şi a imnografilor din lumea creştină.

Comentarii Facebook