Un produs de slăbit din România te poate ucide


Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, pastilele de slăbit Pure Caffeine 200 mg conțin o substanță extrem de toxică.

În uma verificărilor făcute de autoritățile din Germania, a fost constatat faptul că produsul conține 2,4-dinitrofenol, o substanţă foarte toxică, sunbstanță ce se acumulează în organism, în 2008 fiind raportate chiar și cazuri de deces după un consum timp de 4 zile a unei doze de 600mg/zi.

"Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot", avertizează autorităţile germane, citate de ANMDM.

ANMDM a înregistrat, în perioada 2010-2013, alte opt alerte rapide privind probleme legate de produsele pentru slăbit din diverse ţări.

Printre produsele vizate s-au numărat "RockHard Weekend", care conţinea o substanţă sintetică, "Po Chai Pills", care conţinea sibutramina şi fenolftaleinași "Herbal Diet Natural", care conţinea sibutramină şi alte ingrediente.

Avertizări au fost emise și pentru medicamentul "Metabolite Adelgazante", un vaccin contrafăcut destinat pierderii în greutate, dar şi pentru produsul Alli contrafăcut, folosit pentru pierderea în greutate. Testele de laborator pentru produsul contrafăcut Alli capsule 60mg (ambalaj cu 120 capsule) au arătat că acesta conţineau sibutramina în loc de orlistat, potrivit ANMDM.

În acest context, ANMDM avertizează consumatorii cu privire la pericolul cumpărării de medicamente de pe website-uri neavizate.

Agenţia a demarat, de asemenea, o campanie împotiva medicamentelor contrafăcute.

Comentarii Facebook