Un pilot de avion sustine un concert caritabil pentru copiii din Cluj


Un violonist de exceptie, de profesie pilot de avion, impreuna cu o interpreta pentru care pianul nu are secrete, va sustine, joi, 7 iunie, un concert caritabil pentru a-i ajuta pe copiii aflati in grija Asociatiei "Hans Spalinger".

Ei vor sustine un concert de muzica clasica, cu piese pe care publicul le-a putut auzi in filme.

Centrul Hans Spalinger ofera planuri personalizate de interventie, scolarizare si exercitii de recuperare fizica adaptate nevoilor fiecarui copil in parte. Costurile sunt insemnate: este nevoie de un profesor la fiecare patru copii, spatii generoase si rechizite speciale. "Copiii care beneficiaza de serviciile noastre sufera de boli pentru care nu exista vindecare, dar si pentru ei poate exista fericire, cu putin ajutor. Aceasta este miza noastra: sa ii ajutam pe acesti copii sa aiba o viata mai buna, in care sa nu lipseasca notiunile de dragoste, familie si prietenie", spune Ovidiu Damian, directorul executiv al asociatiei.

Programul concertului caritabil va include lucrari de Ludwig van Beethoven, Jules Massenet si Cesar Franck, cunoscute din filme precum "Transamerica", "Discursul regelui" sau "Dragoste in vremea holerei".

Evenimentul are loc joi, 7 iunie 2012, la ora 19, in cadrul istoric oferit de sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.
Biletul de intrare la concert costa 10 lei, iar la fata locului se pot face donatii suplimentare. Toate fondurile vor fi folosite pentru ca Centrul "Hans Spalinger" sa isi poata continua activitatea.

Despre artisti:

Cristian Mandu - vioara
Absolvent de conservator in SUA si urmand cursuri post-universitare in Elvetia, Cristian Mandu este acum pilot de avion in cadrul unei companii aeriene din Romania. Avand o bogata experienta concertistica, isi continua pasiunea pentru vioara atat ca solist, cat mai ales in cadrul recitalurilor de muzica de camera.

Ioana Mandrescu - pian
Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si a Ecole Normale de Musique "Alfred Cortot" , Franta, Ioana Mandrescu a incantat audientele in cadrul a zeci de recitaluri care au avut loc atat in Romania, cat si in Italia, Franta sau Germania.

Comentarii Facebook