Marti 31 Ianuarie

Un nou virus afectează calculatoarele din Europa. Vezi despre ce este vorbaUn nu virul de tip ransomware, ce poartă numele de Bad Rabbit, este responsabil pentru un atac cibernetic de amploare.

Virusul a afectat computere din Rusia, Ucraina, Turcia si Germania, scrie The Independent. Compania de securitate cibernetica Kaspersky Lab, care monitorizeaza virusul, compara atacul cu WannaCry si Petya, care au provocat haos cu mai multe luni in urma, conform yoda.ro.

Conform specialiștilor, cel mai grav afectate sunt organizatiile media din Rusia, computerele fiind infectate prin mai multe site-uri care au fost atacate.

Virusul a afectat companiile Interfax si Fontanka din Rusia, dar si site-ul Aeroportului din Odessa si al Metroului din Kiev.

Computerele infectate cu acest virus sunt blocate, iar hackerii cer o rascumparare de 0.05 Bitcoin (aproximativ 235 euro), pentru a reda victimelor accesul la aceste dispozitive.

Expertii sfatuiesc victimele sa nu plateasca rascumpararea, pentru ca acest lucru va incuraja noi atacuri. Mai mult, nu exista nicio garantie ca hackerii se vor tine de cuvant si vor debloca aparatul.

Comentarii Facebook