Un nou medic fals în România. Lucrează de 10 ani într-un spital de stat


Un nou caz de fals medic a ieșit la suprafață într-un spital din România. Mai exact, este vorba de o femeie de 30 de ani care a falsificat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, dr. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP, existând și filmări cu ea în sala de operaţie, singură, cum închide o pacientă! Explicaţia "doctorului" Bîrsan: "Doar serveam instrumentarul".

La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de "voluntar cu activitate medicală", fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii, scrie Libertatea.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că "am absolvit UMF în 2013" şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. 

"Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!", a afirmat Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

Comentarii Facebook