Un nou focar de coronavirus la un centru de bătrâni din Apahida. Aproape 50 de persoane au fost confirmate pozitiv


Un nou focar de coronavirus a fost identificat la Cluj, de această dată la un centru de bătrâni din comuna Apahida.

Mai exact, este vorba despre Casa Hermina, din Dezmir, unde din 54 de persoane testate, 48 sunt pozitive.

Persoanele confirmate pozitiv sunt atât rezidenți ai centrului, cu vârste cuprinse între 68 și 92 de ani, cât și membri ai personalului,

Conform prefectului Clujului, Mircea Abrudean, în cursul zilei de azi se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic si imagistic in vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecarui pacient. ”Avem un focar la un centru de varstnici - Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida - unde din 54 de testati, 48 sunt pozitivi (rezidenti cu vârstele intre 68-92 ani si personal angajat).In cursul zilei de azi se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic si imagistic in vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecarui pacient. Mentionam ca s-a decis testarea ca urmare a depistarii a doua cazuri pozitive la personal. Activitatea centrului se suspendă pt măsuri de dezinfectie”, a spus acesta.

Autoritățile anunță că decizia testării a venit ca urmare a depistării a două cazuri pozitive la personal. 

Activitatea centrului se suspendă pentru măsuri de dezinfecție.

Un alt focar de coronavirus a fost anunțat marți, la o fabrică de mobilier din Gherla, unde au fost depistate 17 persoane pozitive.

Comentarii Facebook