Vineri 30 Septembrie

„Un necaz nu vine niciodată singur”. Două surori din Cluj, cu probleme grave de sănătate, luptă pentru a duce o viață normală


Ariana și Sofia, două fetițe din Câmpia Turzii, luptă de ani de zile pentru a duce o viață normală. Părinții micuțelor au rezistat până acum doar datorită oamenilor cu suflet mare din Cluj sau cum spune chiar mama fetelor datorită „îngerilor” care au donat. Ambele fetițe au probleme grave de sănătate, „cum un necaz nu vine niciodată singur” spune mama fetelor, familia Chirilă luptă pentru sănătatea celor doi îngerași ai familiei. 

Anul trecut, Ariana avea nevoie de un tratament care se ridica la aproximativ 50.000 de euro, sumă pe care familia nu și-a permis-o și au făcut apel la bunătatea oamenilor care i-au ajutat să facă prima tură de raze Cyber Knife în Turcia în luna februarie, însă Ariana are în continuare nevoie de tratament.

Ary nu avea nici măcar un anișor când o formă complicată de varicelă i-a declanșat virusul varicelo-zosterian

Ariana are 13 ani și la vârsta de 11 luni, Ariana a făcut o formă complicată de varicelă în urma căreia i s-a declanșat virusul varicelo-zosterian, localizându-se pe nervul facial. La momentul respectiv medicii nu au găsit cauza la timp, iar Ariana a trecut prin multiple episoade de pareză facială, ajungându-se la lezarea totală a nervului. Mai exact până la vârsta de 6 ani au avut loc 12 episoade de acest fel. Acest copil suportă constant glume răutăcioase din partea copiilor și este supusă unui bullying continuu, temându-se să mai relaționeze cu cei de vârsta ei. Ary are nevoie de 2 intervenții chirurgicale care costă 3000 de euro, însă cu ajutorul părintelui Sebastian Zahan și al altor îngeri, cum îmi place mie să-i numesc, am reușit să strângem această sumă și acum ne pregătim de operații, acest lucru fiind cea mai mare dorință a Arianei.”, spune mama fetelor.

Sofia a fost diagnosticată cu întârziere neuromotorie, hipotonie globală și retard motor

Însă, cum un necaz nu vine niciodată singur, în același timp avem probleme și cu Sofia, mezina familiei.

Sofia are 1 an si 2 luni, a fost un copil foarte dorit și așteptat. Sarcina a decurs normal, nașterea a fost prin cezariana, fără complicații și totul a fost ok până la vârsta de 8 luni jumate, când am decis să facem investigații amănunțite pentru ca Sofia nu făcea ce ar fi trebuit să facă un copil normal la vârsta ei. Deși pediatra ne-a asigurat că e un copil normal, fără nicio problemă, că noi suntem nebuni si paranoici, am decis sa mai cerem încă o părere și în urma unui consult de specialitate, Sofia a fost diagnosticată cu întârziere neuromotorie, hipotonie globală și retard motor. De atunci, facem terapii speciale care ne costa 1200 de lei/luna, plus analize si consultatii de specialitate lunar, deoarece nu se cunoaște încă cauza acestor probleme și toate costa. De cateva zile a fost diagnosticată și cu deficit de atenție, fiind suspectă de autism. Deși ne străduim din răsputeri sa facem în așa fel încât fetelor să nu le lipsească nimic, situația ne copleșește uneori.”, adaugă aceasta. 

Părinții celor două copile au făcut un grup de Facebook, Împreună pentru Sofia și Ariana, pentru a prezenta tuturor povestea Sofiei și a Arianei, în speranța că cei care vor vedea postările, vor empatiza cu acest caz. Cele două fetițe au nevoie de ajutorul nostru. De asemenea, cei care vor sa faca și mici donații, o pot face în următoarele conturi, care vor fi folosite și pentru plata articolelor postate pe grup:

  • Banca Transilvania
  • BT Pay : 0771355932
  • Cont Lei : RO46BTRLRONCRT0652884101
  • Cont Euro: RO93BTRLEURCRT0652884101
  • Cont Lire: RO51BTRLGBPCRT0652884101
  • Swift: BTRLRO22
  • Revolut: @suzanachirila sau cont lei RO57BREL0005503221140100
  • PayPal : @SofiaAriana

Comentarii Facebook