Parfum! Festivalul Khetane, de la Pata Rât, este organizat lângă un punct de colectare a deșeurilor. Tișe, Boc și Buda oare vor merge? - VIDEO


Festivalul Khetane, de la Pata Rât, se dorește a fi un strigăt al comunității, care vrea să fie auzită. Evenimentul are loc în acest weekend și este organizat chiar langa un punct de colectare a deșeurilor. Întrebarea este dacă oficialii Clujului vor merge și la acest eveniment.

Primarul Emil Boc și alți lideri județeni au participat la festivalurile verii de la Cluj, dar oare la Pata Rât vor merge?

Khetane este primul festival al comunităților marginalizate din Cluj-Napoca ce își propune promovarea culturii romani ca demers de reparație morală și de justiție socială.

Khetane înseamnă „împreună” în limba romani! Khetane aduce comunitățile împreună!

Festivalul pornește de la dorința locuitorilor din Pata Rât de a avea propriul lor festival care să ofere un program cultural alcătuit după preferințele lor. Timp de 3 zile, în perioada 12-14 august, în cadrul Khetane vor avea loc evenimente culturale: concerte, proiecții de film, prezentări de modă, dezbateri, activități pentru copii etc., toate gândite și adaptate special pentru a facilita interacțiuni sociale incluzive.

Festivalul se adresează celor peste 2000 de persoane din Pata Rât, dar și locuitorilor din Cluj. Accesul în cele trei zile de festival este gratuit. 

Khetane urmărește să întărească rolul structural al solidarității sociale în transformarea contextului socio-urban clujean. Pe lângă distracție, ne dorim ca activitățile festivalului să contribuie și la reconstrucția relațiilor sociale între cetățenii Clujului, marcate de rasism și segregare.

Comentarii Facebook