Un motoclist protestează în fața Primăriei Cluj-Napoca FOTO VIDEO

 

Un motociclist protestează în fața Primăriei Cluj-Napoca. Bărbatul are și o pancartă pe care și-a scris nemulțumirile.

 

Bărbatul în vârstă de 70 de ani pe nume Petre Lupaş a fost avocat timp de 44 de ani şi este născut aici, în Cluj-Napoca.

 

Domnule primar Emil Boc vă atenționez că în calitate de functionar public cu atribuții de conducere vă revine obligația prevăzută de articolul 227 cod Procedură Penală - sesizari făcute de persoane cu funcții de conducere și de alți funcționari. Acuz de existența unui grup infracțional organizat în Primaria municipiului Cluj-Napoca”, a spus bărbatul.

 

El este un avocat care acum nu mai profesează și susține că protestează în numele unei femei care e stabilită în Germania. Cu toate acestea, motociclistul nu putut spune exact care este motivul protestului.

 

"Pentru că este legal dreptul la libera exprimare a fiecărui cetăţean din România, Primăria a aprobat o manifestare publică la solicitarea acestui cetăţean care doreşte să facă un protest în faţa instituţiei, în cadrul căruia are o serie  de acuze pe care le auduce la adresa unor angajaţi ai Primăriei, problema respectivului protestatar fiind legată de faptul că, conform declaraţiilor sale, reprezintă o doamnă aflată în prezent în Germania, care deţinea înainte de revoluţie un anumit teren din Cluj-Napoca, teren care în anul 1989 a fost preluat de statul român printr-un document oficial emis la momentul respectiv. Astăzi protestatarul spune că acel act emis după momentul revoluţiei din 1989, în mod fraudulos un angajat care acum este angajat al Primăriei, iar atunci era angajatul ICRAR-ului, societatea care gestiona activitatea patrimoniul municipiului şi încearcă să obţină prin diverse sentinţe judecătoreşti obligarea actualilor angajaţi ai Primăriei, la a emite un punct de vedere cu privire la autenticitatea acelui document", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

 

Oana Buzatu mai precizează că bărbatul a fost lăsat să protesteze pe domeniul public, pentru că acest drept, de a protesta cu aprobare de din partea primăriei, este un drept al fiecărui cetăţean, care îşi asumă şi urmările.

 

"În toate procesele pe care domnul le-a intentat Primăriei, reprezentanţii instituţiei probat faptul că nu au calitatea de a emite astfel de judecăţi este sau nu juridic valabil şi există chiar sentinţe irevocabile ale instanţelor care atestă faptul că nimeni în acest moment dintre cei daţi în judecată, împotriva celor cărora se îndreaptă  protestul, nu au calitatea de a spune dacă acel document care îl deranjează pe protestatar este sau nu lega, existând alte foruri care să emită acest punct de vedere.

Din punctul nostru de vedere, protestul este greşti direcţionat, dar pentru că există dreptul liber pentru fiecare cetăţean să se manifeste, în felul în care consideră de cuviinţă, cu riscurile pe care şi le asumă , pentru că atacă persoane care nu au calitate în problema pe care o invocă", a agăugat Oana Buzatu. 

 

Bărbatul spune că va protesta până vineri, între orele 11:00 - 16:00, pentru că până atunci este valabilă aprobarea.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook