Un mitropolit din Africa a participat la pelerinajul până la Mănăstirea Nicula - VIDEO


Mitropolitul Innocentios Byakatonda din Rwanda și Burundi a participat la procesiunea de miercuri, care a pornit de la ora 12.00 din Gherla și până la mănăstirea Nicula.

La eveniment a participat mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, mitropolitul Innocentios Byakatonda Rwanda și Burundi, prefectul Clujului, Aurel Cherecheș, primarul din Gherla, Ioan Neselean, protopopul Paul Isip, oficialități locale și localnici.

Cei doi înalți prelați au fost primiți cu pâine și sare de un grup de tineri ortodocși.

După o rugăciune la biserica Sf. Nicolae din parcul mare al orașului, coloana de aproximativ 500 de pelerini, între care 40 de preoți, au început traseul pe jos, spre Mănăstirea Nicula, scrie Gherla Info.

Spre deosebire de alți ani, când procesiunea se făcea prin centrul orașului și pe strada Armenească, anul acesta pelerinii au urmat traseul șoselei principale, din cauza lucrărilor la drum.

Pelerinii sunt așteptați de astăzi la Mănăstirea Nicula, iar joi, 15 august, va avea loc ceremonia religioasă dedicată zilei de Sfântă Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, hramul mănăstirii.

Comentarii Facebook