Un milion de absențe în școlile clujene. ISJ Cluj face controale în barurile de lângă şcoli

 

Circa un milion de absențe s-au înregistrat în școlile clujene în anul 2011 - 2012, a anunțat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Cifra nu îi alarmează pe oficiali, care au lansat totuși o campanie de verificare a barurilor de lângă școli.

 

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că vor fi făcute comisii de control care vor verifica barurile de lângă școli, pentru a-i prinde pe cei care ciulesc.

 

Am stabilit ca reprezentanţi ai ISJ Cluj, împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Primăriei Cluj-Napoca şi Comisariatului Regional de Protecţie a Consumatorilor, să efectueze acţiuni de control în barurile şi restaurantele din apropierea unităţilor de învăţământ, scopul fiind reducerea absenteismului în rândul elevilor şi evitarea abandonului şcolar. Echipele vor discuta cu elevii, pentru a afla de ce au ieşit din şcoală, cu conducerea şcolilor, vor lua legătura cu familiile. Numărul de absenţe în anul şcolar trecut a fost de peste un milion, dar avem peste 92.000 de elevi în judeţ astfel că această cifră nu este foarte mare, dar ne-am gândit să acţionăm preventiv”, a spus Valentin Cuibus.

 

Jumătate dintre absențele din județul Cluj provin de la elevii care învață la grupurile şcolare şi liceele tehnice din judeţ.

 

Dacă acum sunt un milion de absențe, situația era mult mai critică în anul școlar 2010 - 2011, când s-au inregistrat peste două milioane de absențe.

Comentarii Facebook