Un hacker din Cluj a spart servere NASA. Robert Butyka a patruns in serverele americane si le-a blocat


Un barbat din Cluj-Napoca a fost retinut de procurorii DIICOT, fiind acuzat ca a spart serverele NASA si a produs un prejudiciu de 500.000 de dolari. 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Cluj "au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Butyka Robert, in varsta de 26 ani, din municipiul Cluj Napoca, pentru savarsirea infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, perturbare grava a functionarii unui sistem informatic prin introducerea, modificarea si deteriorarea datelor informatice si prin restrictionarea accesului la aceste date si detinere fara drept a unui program informatic in scopul savarsirii acestor infractiuni.

In sarcina inculpatului Butyka Robert se retine ca la data de 12 decembrie 2010, a accesat neautorizat, prin incalcarea mijloacelor de securitate, mai multe servere apartinând NASA".

Clujeanul este acuzat ca "a perturbat in mod grav functionarea serverelor, prin introducerea, modificarea si deteriorarea datelor informatice si prin restrictionarea accesului la aceste date. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 dolari", au mai spus anchetatorii.

La domiciliul lui Robert Butyka au fost gasite laptopuri si calculatoare folosite la spargerea serverelor NASA.

Comentarii Facebook