Sambata 3 Decembrie

Un ginecolog clujean CONDAMNAT la închisoare. Mama îl acuză că i-a nenorocit copilul pe viață

 

Un medic ginecolog din Turda a fost condamnat de instanță la închisoare cu suspendare și plata unei despăgubiri mari, după ce a administrat unei gravide un medicament neomologat în România. 

 

În 2008, Ovidiu Lupșan, de la Spitalul Municipal Turda, i-a administrat Dianei Crișan medicamentul Cytotec, neomologat în România. 

 

Judecătoria Turda l-a condamnat pe medicul Ovidiu Lupșan la 10 luni de închisoare cu suspendare și la plata, în solidar cu Spitalul Municipal Turda, a unor despăgubiri în valoare de 250.000 de lei.

 

Conform unor surse medicale, medicamentul Cytotec provoacă un travaliu violent, în timpul căruia se poate instala fenomenul de hipoxie a creierului copilului. Medicamentul cu pricina era autorizat doar în Statele Unite ale Americii pentru tratamentul în cazurile de ulcer, fiind contraindicat în cazul femeilor gravide, conform Evenimentul Zilei.

 

Copilul meu s-a născut traumatizat pe viață. Acum, după șapte ani, nu mănâncă singur, nu stă în fund, are la picior mărimea 20, cât are un copil de un an, cântărește opt kilograme și nu vorbește. El, ca medic, nu putea să îmi dea un medicament neomologat”, a spus mama. 

 

Diana Crișan ar fi vrut ca medicul să fie condamnat cu executare: ”Și dacă i-ar fi dat trei luni dar trebuia să îi dea cu executare. Să îl doară și pe el, așa cum mă doare pe mine”.

 

Clar vom face apel, din mai multe considerente, unul dintre acestea fiind pedeapsa pe care noi o considerăm mică. Judecătorul l-a găsit vinovat pe medic de abuz în serviciu pentru faptul că a administrat un medicament neolomologat. Și tot pentru abuz în serviciu a fost condamnat pentru că, după nașterea copilului, timp de mai multe ore, nu a anunțat medicul neonatolog care trebuia să participe la naștere. Acesta nu a particat și a văzut copilul după aproape 15 ore, când starea acestuia era deja foarte gravă”, a declarat avocatul Dorin Tătaru, care a reprezentat în instanță familia Crișan.

 

Nașterea a fost normală, per ansamblu, expulzia a fost precipitată. Travaliul a fost normal, expluzia a fost precipitată”, a spus medicul. Ginecologul Lupșan a recunoscut că Cytotec nu se regăsește pe lista oficială cu medicamente din România și că știa faptul că acesta este interzis. El a afirmat că a făcut rost de Cytotec de la congresele medicale de ”unde primeam eșantioane”, dar și că medicamentul este intens folosit la Cluj și Turda.

 

 

 

Povestea DRAMATICĂ a părinților care i-au pus în GENUNCHI pe medicii de la IML Cluj. Emisiunea ȘTIRI DE CLUJ LIVE

Comentarii Facebook