Un elev din Cluj-Napoca, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori!


În perioada 24-30 septembrie 2023, România a participat la a doua ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, desfășurată în Volos, Grecia.

Echipa României a obținut rezultate deosebite, aducând acasă 5 medalii. Printre medaliați s-a aflat și Pașca Nectarie elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

Au mai obținut medalii de argint și Palaghianu David de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, clasa a IX-a și Bichir Theodor de la  Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a X-a.

România a adus acasă și două medalii de bronz obținute de Dumitrescu Maria-Nicole elevă la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț, clasa a IX-a și  Stoian Radu Ioan elev la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”, Brăila, clasa a X-a.

,,Această olimpiadă promovează conceptul STEAM, reprezentând abordarea educațională care formează competențe în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei, artei și matematicii, prin înțelegerea fenomenelor din viața reală din perspective diferite, într-o manieră interdisciplinară, ceea ce deschide oportunități pentru consolidarea abordărilor integrate ale disciplinelor din aria curriculară Matematică și științe ale naturii, precum și abordări transcurriculare, având în vedere relația științelor cu arta”, anunță Ministerul Educației. 

elev.jpg

Comentarii Facebook