Un elev din Cluj a obținut medalia de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică! Ministrul Educației: „Am primit vești grozave”


Olimpiada Asiatică de Fizică a avut loc în Malaezia, la Perak, în perioada 3 - 10 iunie, 2024, unde 8 elevi români au reușit performanțe extraordinare. Printre acestea se numără și elevul clujean, Teofil Voicu, de Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca care a reușit să obțină medalia de argint.

Tocmai am primit vești grozave din Malaezia - lotul României scrie istorie la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată în 3-10 iunie 2024, la Perak!

Elevii români au obținut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint și o mențiune de onoare.

Medaliile de aur au fost obținute de:

- Alexandru Momoiu, care este și câștigătorul absolut al prezentei ediții, cu cel mai mare punctaj total din concurs și cel mai mare punctaj la proba experimentală,

- Ionuț Gabriel Stan,

- Ioan Alexandru Mirică,

- Rareș Felix Tudose,

elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București

- Alexandra Maria Curea, de la Liceul Teoretic Național din București. Alexandra a obținut și cel mai mare punctaj al unei fete din concurs!

 Cele două medalii de argint au fost câștigate de:

- Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București,

- Teofil Voicu, de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca.

Mențiune de onoare:

- Rareș Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și de prof. Victor Păunescu, Liceul Economic nr. 1 din București.

La competiție au participat 208 concurenți din 28 de țări (27 țări din Asia-Pacific și România, cu statut de invitat).


Felicitări elevilor, profesorilor lor și părinților care i-au susținut neîntrerupt!” a transmis Ministra Educației, pe una dintre rețelele de socializare.


Comentarii Facebook