Un dirijor s-a spânzurat pe o stradă din Cluj-Napoca

 

Dirijorul Tudor Ciupeiu,  32 de ani, s-a sinucis prin spânzurare pe o stradă din Cluj-Napoca.

 

Tudor Ciupeiu era născut în Cluj-Napoca în 1985 şi a absolvit în 2004 Liceul de Muzică ”Sigismund Toduţă”, iar în 2008 Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”, specializarea dirijat simfonic, clasa maestrului Petre Sbârcea. Acesta lucra în Oradea. 

 

Tânărul a fost găsit spânzurat de creanga unui copac de la marginea pădurii de pe strada Câmpului din Cluj-Napoca.

 

Colegii acestuia sunt îndurerați. ”L-am cunoscut, i-am fost decan şi l-am apreciat enorm de mult. A fost un om extraordinar de bine pregătit. Când a avut primul lui concert şi a dirijat Filarmonica din Oradea a venit special de la Cluj să îl vadă şi să îl asculte fostul lui profesor, Petre Sbârcea, deşi avea 80 de ani, atât de mult l-a apreciat. Era asistent universitar la Departamentul Muzică, la Interpretare Muzicală. A fost iubit şi apreciat de studenţi. M-a surprins gestul său de a-şi lua viaţa, m-a dărâmat pur şi simplu, este o mare pierdere pentru breasla noastră muzicală”, a spus fostul decan al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Oradea, Agneta Marcu.

 

Era abătut în ultima vreme, absenta mult de la cursuri, s-a întors acasă, la Cluj-Napoca. Era în proces de divorţ, soţia sa fiind tot asistent universitar la Facultatea de Arte, şi aveau împreună un copil de 8 ani. Probabil l-a afectat şi decesul mamei sale, Dumnezeu ştie ce era în sufletul său. S-au adunat mai multe probleme”, spun colegii acestuia, conform Mediafax.

Comentarii Facebook