Un director de la firma Diferit Cluj ar fi predat 45.000 de lei la secretara lui Uioreanu. Au TESTAT banii cu ultraviolete

 

Unul dintre directorii firmei Diferit i-ar fi predat secretarei lui Horea Uioreanu suma de 45.000 de lei, într-un plic, acuză procutorii DNA Cluj, în sentința de arestare emisă de Curtea de Apel Cluj.

 

Martorul cheie al procurorilor, Răzvan Pop, fostul consilier al lui Horea Uioreanu, care ar fi ținut evidența spăgii într-un document excel, pe un laptop, a povestit o scenă incredibilă care l-a avut în prim plan pe un director din cadrul firmei Diferit, care se ocupă de asfaltări în Cluj-Napoca și în județul Cluj. 

 

Tot în acea perioadă din toamna 2012, probabil în octombrie, la sediul Cluj, s-a prezentat numitul V., director al firmei Diferit S.R.L., care a lăsat la secretara preşedintelui U. un plic maro în care se afla suma de 45.000 de lei. Secretara aştepta să revină preşedintele la birou şi când acesta a revenit în instituţie a întrebat ce conţine plicul şi de la cine provine. Cum secretara nu a ştiut să dea datele cerute, preşedintele a solicitat secretarei să deschidă plicul. De faţă era şi secretara M.L.. 

 

S-a constatat că în plic se afla suma de 45.000 de lei, am apărut şi eu în birou, iar preşedintele mi-a cerut să verific, să aflu de unde sunt banii. Pentru că nu aveam datele necesare şi secretara nu a ştiut să mă lămurească cu nimic, am luat decizia de a cumpăra un bec cu ultraviolete pentru a verifica banii. Am văzut că totul este în regulă şi i-am spus preşedintelui că banii nu sunt marcaţi. La circa două zile am aflat că numitul C.E., director la C.N.A.D.R. i-a cerut omului de afaceri ce deţine firma Diferit să aducă preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj suma de 10 000 euro sau echivalent în lei în regim de urgenţă, banii fiind necesari preşedintelui”, a relatat martorul citat de procurori în sentința prin care Horea Uioreanu a fost arestat pe 30 de zile.

 

Cele declarate de martor se coroborează cu informaţiile obţinute ca urmare a efectuării percheziţiei informatice asupra calculatorului Laptop marca Samsung, predat de martorul U.I. organelor de urmărire penală.

 

În documentul excel descoperit de procurori și în care apar sumele gestionate de martor, ”apare consemnat că acesta a cumpărat becul respectiv, care a costat 30 de lei şi pe care l-a trecut în tabelul în care ţinea sumele primite de inculpat cu titlu de mită, dar şi cheltuielile efectuate. 

 

Din informaţiile obţinute rezultă sumele de bani primite de inculpat cu titlu de mită şi faptul că acestea erau folosite personal, fie în scopul achitării unor rate bancare, cât şi pentru achiziţionarea de obiecte personale. Cele evidenţiate în scriptele respective contravin declaraţiilor date de inculpatul U. cum că ar fi folosit banii doar în interes electoral. Spre exemplificare, arătăm că la fila nr. 134 apare notat „H. buzunar - 29 aprilie - 2000 lei”, „H. buzunar - 30 aprilie - 3000 de lei”, „E. - 09.05.2013 - 2000 lei”, precum şi alte cumpărături gen perne, calorifere, filtre, cabană, covoraşe electrice şi covoraşe cabană”, se mai arată în documentul citat. 

Comentarii Facebook