Un detinut si-a cumparat apartament din tepele prin SMS! Cazul a fost judecat la Curtea de Apel Cluj


Un detinut condamnat la 19 ani pentru omor calificat a reusit sa isi cumpere un apartament din tepele date romanilor prin SMS. Radu Stoian a condus o retea care actiona de dupa gratii si se baza pe naivitatea unora.

SMS -urile trimise anuntau castiguri importante in bani de la banci precum BRD sau BCR, dar si de la companii de telefonie mobila precum Vodafone, Orange sau Cosmote.

Reteaua condusa de Radu Stoian era formata din detinuti de la penitenciarele Rahova, Margineni sau Poarta Alba.

Acestia au aparut in fata judecatorului de la Curtea de Apel Cluj, dupa ce au depus recurs impotriva mandatelor de arestare emise in acest dosar.

Anchetatorii sustin ca Radu Stoian si ceilalti detinuti au inselat cateva sute de persoane, prejuduciul fiind de peste 100.000 de euro. Ba mai mult, din banii stransi, detinutul Radu Stoian si-a cumparat un apartament. "Existau luni cand incasa chiar si 40.000 de lei. Toti acesti bani erau adunati de la persoanele naive care credeau ca erau castigatorii premiilor in bani si acceptau sa trimita 20 la suta din contravaloarea premiului, intr-un anumit cont. Naivii credeau ca acesti bani reprezentau taxele care trebuiau platite statului, aferent acestor premii. In realitate banii intrau in conturile interlopilor condamna]i pentru diferite infractiuni", au precizat anchetatorii.

Unul dintre detinuti si-a recunoscut vina in fata judecatorului de la Curtea de Apel Cluj. "Am trimis sms-urile. Noi suntem vinovati asta e clar, dar rudele noastre nu sunt. Eu recunosc ca ne jucam diferite jocuri de noroc in inchisoare. Am trimis acele sms-uri", a spus Stoian.

In total in acest dosar au fost arestate 22 de persoane. Noua sunt detinuti de drept comun, iar ceilalti 13 sunt acuzati ca au jucat rolul de "sageti", fiind persoanele care deschideau conturile bancare in care pagubitii trimiteau sumele de bani.

Banii erau ulterior impartiti intre detinuti si familiile acestora.

 

Comentarii Facebook