Un copac s-a prăbușit în Parcul Central din Cluj-Napoca, ziua în amiaza mare - FOTO

 

Un copac s-a prăbușit în Parcul Central din Cluj-Napoca, ziua în amiaza mare, chiar peste una dintre aleile principale.

 

Am fost la alergare după-amiaza asta pe acolo, iar copacul a căzut la câteva minute de când am trecut pe aleea principală”, a relatat pe Facebook ecologistul Adrian Dohotaru.

 

Un bătrân era șocat, a zis că l-au ras crengile când a căzut, iar parcul era plin de copii. De ce neglijență? Parcul a fost refăcut pe milioane de euro recent, iar Eco Garden a fost criticată pentru modul în care a toaletat copacii și pentru cum a subcontractat lucrările inclusiv de directorul Grădinii Botanice Vasile Cristea și de alți specialiști! Să facă primăria un studiu ce copaci rezistă și care nu ca să nu moară cineva, mai ales că azi după-amiază nici nu a bătut vântul, nici furtună nu a fost”, a mai spus ecologistul.

 

El întreabă cine plătește pentru această neglijență. ”Ovidiu Vasile Cîmpean (cel care a dost directorul proiectului din fonduri europene) care se ocupa de proiectul de reabilitare în care tot cazinoul și aleile au fost scoase în față și nu parcul propriu-zis care a fost ciuntit, firme ca Eco Garden care sunt abonate la banii publici și care subcontractează ulterior, angajații de la spații verzi ai Primăriei care au recunoscut că 40 de ani nu au îngrijit copacii din parc? Am mai zis-o, Boc=Funar, să mai vină și alții!”, a continuat Dohotaru.

 

 

Foto: Adrian Dohotaru/Facebook

Comentarii Facebook