Sambata 28 Ianuarie

Un controlor de tren din Cluj FALSIFICA biletele de tren pe care le elibera. SCHEMA era simplă

 

Un bărbat, angajat în calitate de conductor de tren, este cercetat de poliţişti pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. 

 

Acesta este bănuit că ar fi falsificat 92 de bilete de călătorie, însuşindu-şi circa 17.000 lei, în dauna CFR.

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate, au depistat un bărbat, bănuit de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

 

Din cercetări a reieşit că persoana în cauză, în calitate de conductor de tren, în decursul a 4 luni, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Acesta ar fi modificat 92 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar conductorul de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani. 

 

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate. 

 

Prejudiciul, creat prin obţinerea de către conductorul de tren a unui folos material injust, a fost estimat la 17.000 de lei”, precizează Poliția Cluj.

Comentarii Facebook