Un consilier local din Cluj, declarat incompatibil de ANI



Agenția Națională de Integritate a declarat mai mulți aleși locali din România incompatibili, printre care se numără și un consilier local din județul Cluj.

Consilierul local din cadrul Consiliului Local Iara, Todor Marius Emil, a fost declarat incompatibil, după ce ANI a constatat existența mai multor conflicte de interese de natură administrativă.

În perioada deţinerii calităţii de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Iara și Preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de bovine şi de păstrare a tradiţiilor culturale Iara - Faget, având un interes personal în problema supusă dezbaterii, TODOR MARIUS EMIL, fără a anunţa la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl are în calitate de preşedinte al asociaţiei, a participat, în calitate de consilier local, la deliberarea şi adoptarea a trei hotărâri ale C.L. al Comunei Iara, prin care:

- s-a aprobat repartizarea păşunatului, în urma căreia Asociaţia crescătorilor de bovine şi de păstrare a tradiţiilor culturale Iara - Faget a primit o suprafaţă totală de 127 ha;

- s-a aprobat încheierea contractului de arendă pentru o suprafaţă de 141,97 ha cu Asociaţia crescătorilor de bovine şi de păstrare a tradiţiilor culturale Iara - Faget, în urma căreia s-a încheiat contractul de arendă între consiliu şi asociaţie;

- s-a dispus rectificarea contractului de arendă, în sensul diminuării suprafeței de pășune arendate, şi atribuirea acesteia asociaţiei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001, precum și dispozițiile art. 75, lit. f), art. 77, alin.(1) şi (2) din Legea nr. 393/2004”, se arată în documentul Agenției naționale de Integritate.

Comentarii Facebook