Un clujean şi-a deschis un business în Germania - "Companiile româneşti au tot mai mult potenţial"


O companie specializată pe dezvoltarea de software din Cluj-Napoca îşi întăreşte prezenţa pe piaţa din vestul Europei şi deschide un birou în Germania. 

Oves Enterprise este reprezentată de Mihai Filip, CEO-ul companiei care a avut afaceri de aproape 14 milioane de lei la finalul anului 2021, declară că a descoperit o oportunitate în colaborarea cu companiile mici din Germania. Mihai susţine că acele companii mici nu au acces la personal calificat şi nici suficientă putere pentru a contracta companii mai mari din industrie, dar compania sa poate să facă acest lucru. Tocmai de aceea, CEO-ul companiei a decis să se extindă în acea zonă, acordându-le astfel şi acelor companii o şansă la supravieţuire. 

Strategia vizează dezvoltarea atât prin companiile partenere, cât şi prin angajaţii biroului din Germania. Obiectivul biroului din München este de a genera oportunităţi.

Informații cu privire la potențialul pieței și stakeholderi am obținut în cadrul workshop-ului Discover digital Bavaria, organizat de Camera de Comerț și Industrie Romano-Germana și Invest in Bavaria și astfel ne-am conturat planul de acțiune. Parcurgem trei pași importanți: primul este cel de identificare a nevoii companiilor, cel de-al doilea câștigarea încrederii și aici faptul că avem birou și persoane de contact cu care să vorbească aceeași limbă este un mare plus și cel de-al treilea încheierea contractului”, spune CEO-ul companiei, Mihai Filip, conform unui articol StartupCafe.ro. 

Mihai Filip îşi doreşte să deschidă cât mai multe oportunităţi altor companii mici şi medii, atât din România cât şi din Germania, aşa cum AHK România, Camera de comerţ bilaterală din ţara noastră, a făcut-o pentru compania lui. 

În calitate de reprezentanță a landului Bavaria în România, consiliem de 20 de ani competent companiile bavareze la intrarea pe piața din România, dar, cum arată și exemplul companiei Oves Enterprise, și companii românești care doresc să se extindă în Bavaria. Observăm la companiile românești tot mai mult interes și potențial de a deveni active pe piețe externe”, spune Sebastian Metz, director general, AHK România.


Comentarii Facebook