Un clujean prin ”adopție” este MEDICUL personal al premierului Israelului - FOTO

Un fost student al UMF Cluj este astăzi medicul personal al primului ministru israelian, Benjamin Netanyahu şi Consul onorific al României în Israel.

 

Herman Berkovits, pe scurt pentru prieteni Zwika, e maramureşean de origine, dar a fost “adoptat” ca şi clujean în timpul studenţiei, şi aşa a şi rămas.

 

M-am născut la Târgul Lăpuş, în Maramureş. Am avut o copilărie frumoasă, în mijlocul unei naturi măreţe. După terminarea liceului, am urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj. Câţiva ani am lucrat ca medic în România, după care, în 1975 am emigrat în Israel, cu familia mea”, a povestit apreciatul medic.

 

El spune că faima de care a ajuns să se bucure la Ierusalim l-a apropiat de familia actualului premier. ”Printre pacienţii mei s-a aflat şi familia Netanyahu. În timp s-a creat o încredere reciprocă, dar şi o relaţie de prietenie între familiile noastre, relaţie care durează mai bine de 21 de ani. în urmă cu şase ani, am fost desemnat oficial medicul personal al primului ministru Netanyahu. Această numire oficială m-a onorat în mod deosebit şi a întărit şi mai mult legătura dintre noi doi”, a completat medicul.

 

Deşi sunt israelian de mulţi ani, nu mi-am uitat rădăcinile româneşti. De-a lungul anilor am avut ocazia să facilitez multe întâlniri între personalităţi politice româneşti din toate partidele politice cu personalităţi politice israeliene. Aceste întâlniri au fost de un real succes şi mi-au adus o mare satisfacţie. De curând , pentru contribuţia mea la întărirea relaţiilor dintre Primăria Bucureştiului şi Primăria Ierusalimului, am primit distincţia „Cheia Oraşului Bucureşti”.

 

Datorită serviciilor aduse României şi bunelor relaţii pe care le-am menţinut în toate mediile politice şi profesionale, am fost numit de curând Consul Onorific al României în Israel”, a mai spus Herman Berkovits, conform site -ulu baabel.suprapus.ro.

Comentarii Facebook