Un clujean îl acuză pe Emil Boc de lipsă de transparență în proiectul privind modernizarea străzii Kogălniceanu și străzile aferente


Un clujean a văzut postarea primarului Emil Boc după vizita cu alai făcută pe șantierul de pe Mihail Kogălniceanu și străzile aferente, unde anunța că proiectul este în grafic. 

Panourile de informare de pe stradă spun că lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în 1 februarie 2023. 

În calitate de riveran din aria șantierului din zona istorică a orașului (str. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu), doresc pe aceasta cale sa imi exprim nedumerirea dar si  fata de cele declarate ieri de dl.Emil Boc în cadrul vizitei sale de ieri 22.02.2023 pe șantier.

Sincer am căutat pe site-ul primăriei comunicate care sa precizeze când se vor finaliza lucrările, dar tot ce am găsit in materie de termene este in comunicatul din 5 iulie 2021 unde scrie ca: „Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță începerea lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”. În acest sens, în prima etapă, începând de marți, 6 iulie 2021, circulația auto va fi complet închisă pe străzile Emmanuel de Martonne, Gaal Gabor, Kovacs Dezso și Bolyai Janos, asigurându-se doar culoare pentru pietoni. Măsura va avea efect până la finalizarea tuturor lucrărilor de pavaj de pe străzile enumerate mai sus. Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL, durata de execuție prevăzută în contract fiind de 19 luni.

E haos cu panourile de informare în legătură cu lucrările de pe Kogălniceanu

Drept dovada ca termenul de execuție din contract este de 19 luni sta si panoul de publicitate a șantierului, montat la intersecția B-dul Eroilor cu str Bolyai unde termenul de execuție este desemnat ca fiind 01.07.2021-01.02.2023.

Repet nu am găsit nici un alt comunicat care sa menționeze alte termene.

În aceste condiții de ce se afirma de către dl Emil Boc pe contul său de Facebook că ”Lucrările avansează și sunt în grafic, stadiul fizic fiind de 65%. Termenul de finalizare este in a doua parte a acestui an”?”, se întreabă Paul Marian, locuitor al străzii, într-un drept la replică trimis Știri de Cluj.

Acesta reclamă lipsa ”totală de transparență și comunicare de care dă dovadă administrația locală. Mai mult vreau să subliniez indiferență cruntă de care ne lovim noi, cei care fiind riverani nu putem face decât să apelăm la diferitele servicii din cadrul primăriei pe cale telefonică sau cu cereri înregistrate la registratură

Orice cerere de a ne înlesni situația pe șantier, cum ar fi crearea unui culoar pietonal pietruit, care să ne permită să nu ne deplasăm în noroi zi de zi, sau crearea posibilității de acces cu auto la parcarea din curtea imobilului, se lovește doar de nepăsare și dezinteres total. 

Intrările cu mijloace auto dinspre strada Iuliu Maniu si B-dul 21 Decembrie 1989 sunt închise cu dale de beton din data de 17.02.2023. Asta în condițiile în care nimic,

nici o lucrare nu se întâmplă de atunci pe strada. Ne întrebăm pe unde ar putea accesa strada Bolyai o ambulanta (sau pompierii) în caz de urgență?

Într-un stat de drept se cuvine ca nerespectarea termenelor contractuale sa fie penalizate prin impunerea unor amenzi fata de cel care nu respecta contractul.

Dar se pare ca împlinirea dezideratului democrației cu un stat de drept, onest și transparent cu cetățeanul sau nu constituie apanajul nici acestei generații”, a mai spus clujeanul.

thumbnail.jpg

Foto: Pancarta publicitară și cu stadiul actual al lucrării de pe strada Bolyai apropo de 65%

Primarul Emil Boc a vizitat miercuri, 23 februarie, betoanele de pe strada Mihail Kogălniceanu și e mulțumit

Am fost pe șantier împreună cu colegii mei pentru a verifica stadiul lucrărilor pentru proiectul de modernizare a unei părți din zona istorică a orașului (str. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac). Lucrările avansează și sunt în grafic, stadiul fizic fiind de 65%. Termenul de finalizare este in a doua parte a acestui an”, a declarat Emil Boc, semn că termenele de finalizare au fost devansare și panourile de informare nu au fost updatate.

Clujul, orașul betoanelor de cinci stele! Cum arată strada Kogălniceanu numai cu dale și câțiva copaci - FOTO

Știri de Cluj va solicita un punct de vedere Primăriei și vom posta aici termenele reale de finalizare. 

Comentarii Facebook