Un clujean e nemulțumit de zgomotul făcut de ambulanțe în Cluj. Vezi ce spune Primăria



Un clujean s-a declarat foarte nemulțumit de zgomotul produs de sirenele ambulanțelor, considerând că ar treui impus un nivel sonor mai mic pentru acestea.

Scriu aceasta sesizare in speranta ca veti putea lua masuri pentru diminuarea poluarii fonice din orasul nostru. Mie mi se pare foarte deranjant faptul ca nu e impus un nivel sonor mai mic al sirenelor montate pe ambulante. Evident, ele sunt necesare, dar e inutil sa se auda de la citiva kilometrii, cu atit mai mult cu cit sunt foarte multe intervrntii. De asemenea sunt foarte deranjat de unele motociclete modificate intentionationat pentru a "suna" mai tare. Este inadmisibil sa nu pot sa stau de vorba in curtea mea deoarece aud simultan sirene dinspre Manastur si dinspre centru, ba mai mult, trece cite o motocicleta care cred ca produce 120dB. Aceste inconveniente pot fi observate la orice ora din zi sau din noapte, in tot orasul (sunt convins ca si d-vastra ati sesizat acest lucru)”, scrie clujeanul nemulțumit pe domnuleprimar.ro.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, sirenele montate pe ambulanțe au puterea minimă a standardelor europene.

In urma informatilor primite de la Serviciul de ambulanta al judetului Cluj (SAJ), va comunicam urmatoarele:

- Sirenele montate pe autosanitarele SAJ/SMURD au o putere de 100 dB (aceasta putere a fost o cerinta minima în caietele de sarcini ale Ministerului Sanatatii).

- Aceasta putere minima este parte a unui standard european (CEN 1789), standard care guverneaza constructia complexa a unei autospeciale.

De asemenea, se precizeaza faptul ca peste o treime din urgentele la care raspunde SAJ sunt urgente majore, amenintatoare, deplasarea si timpul de sosire la interventii fiind factori decisivi uneori pentru supravietuire”, transmit reprezentanții Primăriei.

Comentarii Facebook