Un clujean cu handicap parcurge, alături de prietenul său, Transfăgărășanul pe bicicletă! Scopul este unul nobil


Un clujean care suferă de un handicap grav traversează, ajutat de prietenul său, Transfăgărășanul pe bicicletă în tandem pentru a atrage atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în România

Astel, clujeanul Andrei Hațegan, cu gravă deficiență de vedere, și prietenul său Andrei Niculescu vor parcurge în perioada 10-12 iulie traseul Curtea de Argeș – Cluj-Napoca, via Transfăgărășan, pe o bicicletă în tandem, pentru a atrage atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în societatea românească.

Echipa, denumită "Doi la pedale", va parcurge 400 km, cu o diferență de nivel de 5.000 m, în circa 2 zile și jumătate. Cei doi prieteni au început antrenamentele și se bucură de ajutor din partea unor instructori profesioniști.

Pasionat de ciclism și de natură, din cauza unei boli genetice am renunțat la sportul pe două roți: îmi pierd vederea încet dar sigur. Andrei a dorit să mă mobilizeze și să mă reapuc de sport și mi-a propus să devenim EcoAmbasadori la Electic Castle. Ideea mi s-a părut super și cred eu că este o modalitate bună să atragem atenția barierelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în România. Sper ca acest eveniment să fie doar începutul unui șir lung de evenimente care sa aducă laolaltă diferite categorii sociale”, spune Andrei Hațegan.

Andrei Hațegan suferă de retinopatie pigmentară, o boală foarte gravă, genetică și ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Cei doi pornesc la drum în calitate de EcoAmbasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonțida, în perioada 12-16 iulie.

În plus față de semnalul de alarmă pe care doresc să îl tragă cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilități, cei doi au ales să sprijine două asociații, Asociația Tandem, dedicată integrării persoanelor nevăzătoare, și Cu Verdele-n Sus, cu activități în domeniul protejării mediului.

Doritorii îi pot susține prin donații în contul: RO53BTRL03301205S48175XX.

Comentarii Facebook