Duminica 28 Aprilie

Un clujean aflat în vizită la București spune lucrurilor pe nume: „Așa arată centrul unui ORAȘ VERDE, nu vreau să supăr pe nimeni”


Clujenii i-au reproșat lui Emil Boc de nenumărate ori că a acceptat prea multe betoane în oraș, în cazul unor proiecte de modernizare a unor zone verzi din Cluj-Napoca, Parcul Ștefan cel Mare sau malurile Someșului. Însă, problema nu este doar la noile proiecte, centrul Clujului în sine nu arată prea verde. Copacii plantați în ultimii ani în centrul orașul par mai mult un „accesoriu” rar, decât un element integru al vieții urbane. 

„View from Bucharest. Așa arată centrul Capitalei, un oraș verde. Nu ai nevoie să cauți copacii cu lupa, sunt peste tot, sunt mulți. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar Clujul e verde doar pe planșele lui Boc. Chiar și copacii plantați în ultimii ani majoritatea îs la distanță unul de celălalt, ce umbră vor ține în 5 ani?”, a transmis un cititor pentru Știri de Cluj, cazat în aceste zile la un hotel chiar în centrul Capitalei.

p2.jpeg

Marea provocare a vremurilor noastre este să găsim un echilibru între procesul de dezvoltare urbană, economică și socială necesare unei lumi moderne și grijă față de mediul înconjurător pe termen lung. Una dintre modalitățile prin care putem construi responsabil este integrarea pădurilor urbane în infrastructura orașelor, lucru la care administrația locală nu a excelat prea mult în ultimul deceniu. Ba chiar a avut mai multe inițiative de a „reloca” arborii plantați în centrul Clujului (cazul copacilor de pe Universității). 

Comentarii Facebook