Un clujean a vrut să se angajeze șofer la Direcția Agricolă Cluj, dar a aflat că trebuie să fie grădinar și HAMAL - VIDEO


Un clujean a vrut să se angajeze șofer la Direcția Agricolă Cluj și a sunat la resurse umane, pentru a afla care este fișa postului.

Surpriza a fost că i s-a spus că trebuie să mute birouri, să se ocupe de grădinărit etc.

Am sunat la resurse umane să cer detalii despre fișa postului și surpriză. Pe lângă atribuția de șofer, care prin definiție înțelegem ce face un șofer, ei mai au pretenția și să hămălesc mobilă, mutări de birouri și să fac lucrări de întreținere a clădirilor, grădinărit.

Nu mi se pare normal într-o țară civilizată să avem astfel de practici. Dacă ești șofer conduci mașina. dacă ești manipulant marfă apoi aia să fie. Numai în România se întâmplă mizerii de genul”, ne-a relatat clujeanul.

Știri de Cluj a sunat la serviciul Resurse Umane de la Direcția Agricolă Cluj, iar anajata de acolo nu a avut nicio reținere să ne explică că ”acestea sunt condițiile”. ”Pe lângă funcția de șofer, trebuie să îngrijiți și grădina și imobilul. Acestea sunt condițiile, dacă vă convine veniți la concurs, dacă nu vă convine nu veniți. Nu mă luați la întrebări pe mine!”, a spus aceasta.

Subprefectul Clujului, Tasnadi Szilard, spune că șeful Direcției poate stabili ce vrea să mai muncească persoana angajată

Subprefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a fost întrebat despre acest comportament, Direcția Agricolă Cluj fiind în subordinea Prefecturii, ca instituție deconcentrată.

Am rugat șeful serviciului de deconcentrate din interiorul instituției să verifice cele semnalate. Se pare că cele înscrise în articol se confirmă. Discuția este la anunțul de angajare, iar la momentul în care se scoate un post la concurs, se anexează obligatoriu fișa postului pentru acel post. De fiecare dată, ultima literă din fișă se referă la alte atribuții stabilite de șeful ierarhic, la modul general, astfel șeful, după necesități dispune alte atribuții. Probabil că funcționarii de la Direcția Agricolă s-au referit cu titlu exemplificativ la activitatea de îngrijire, aceasta putând fi stabilită suplimentar de șeful direct al potențialului șofer. Nu în ultimul rând, precizez faptul că Instituția Prefectului nu este parte activă a procedurii de concurs, nu elaborează fișa postului, nu stabilește criterii, ci doar numește o persoană din cadrul instituției în comisia de concurs, la solicitarea instituției unde are loc concursul.

De obicei la ultimul punct din fișă zice la modul general de alte atribuții stabilite de șeful ierarhic. În concret, le va stabili acel șef ierarhic”, a spus Tasnadi Szilard. 

Postul pare a fi scos la concurs cu dedicație, iar aceste pretenții sunt făcute pentru a elimina candidații nedoriți. 

Comentarii Facebook