Un CELEBRU avocat clujean a pus mâna pe 2 milioane de euro din conturile Companiei de Autostrăzi

 

Un cunoscut avocat din Cluj Napoca este în vizorul DNA, alături de un executor judecătoresc, după ce au executat silit Compania Națională de Autostrăzi. Procurorii susțin că totul s-a făcut după un plan diabolic.

 

CNADNR a rămas fără suma de 7,71 milioane de lei (circa două milioane de euro). Ioan Băraș, avocat în Baroul Cluj, a reprezentat legal și Compania de Autostrăzi (CNADNR) între anii 2008 și 2010. După încetarea contractului, acesta a invocat o clauză penală pentru rezilierea unilaterală a contractului și ar fi urmat să primească suma pe trei ani pe care Compania o plătește bugetului de stat pentru că nu a angajat persoane cu handicap, adică 7,71 milioane de lei. Pe lângă această sumă, Băraș a cerut executarea CNADNR și pentru suma suma de 921.518 lei, scrie evz.ro.

 

Procurorii DNA susțin că banii s-au luat din bugetul CNANDR fără nicio sentință. În luna aprilie 2013, avocatul Băraș i-a cerut executorului R.S. să execute suma de 7,71 milioane de lei. În 7 mai 2013, executorul a luat banii dintr-un cont aflat la BCR, Sector 3. Pe 8 mai, Judecătoria Sectorului 3 a suspendat orice forme de executare, susțin procurorii.

 

Pe 1 octombrie 2013, Judecătoria Sectorului 3 a anulat formele de executare și a dispus ca executorul să restituie întreaga sumă în conturile CNADNR. În 3 octombrie 20013, avocatul Băraș l-a informat pe executorul R.S. că CNADNR a pierdut procesul, adresa fiind un fals grosolan, potrivit documentelor DNA. Avocatul i-a cerut executorului să îi achite suma de 7,71 milioane de lei, lucru care s-a și întâmplat.

 

Procurorii DNA în acuză pe executorul R.S. că nu s-a documentat despre soarta procesului și a făcut plățile în necunoștință de cauză. 

 

CNADNR a depus mai multe reclamații, inclusiv la Ministerul Justiției și la DNA, deoarece nu a mai recuperat banii. Executorul a declarat că nu este vinovat, pentru că sentința Judecătoriei Sectorului 3 a anulat doar actele de executare care au fost făcute pe raza acestui sector din București și că el a executat doar conturi ale CNADNR deschise în Cluj Napoca.

 

Avocatul Băraș nu a putut fi contactat.

Comentarii Facebook