Un bebeluș aflat în stare critică a fost transportat de urgență de la Bistrița la Cluj-Napoca cu un elicopter SMURD. Copilul avea doar 8 ore de la naștere


La doar 8 ore de la naștere, un bebeluș aflat în stare critică, a fost transportat de urgență de la Bistrița la Cluj-Napoca cu un elicopter SMURD.

Totul a avut loc ieri, 3 aprilie atunci când elicopterul SMURD de la Târgu Mureș a fost solicitat să intervină de urgență în Bistrița, pentru a sprijini eforturturile de salvare a vieții bebelușului. 

Bebelușul a fost diagnosticat cu detresă respiratorie, fiind necesară transferarea micuțului, de urgență, la o unitate spitalicească din Cluj-Napoca.

Echipajul elicopterului a procedat la preluarea și transferarea bebelușului la Cluj-Napoca, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale, în vederea continuării investigațiilor și administrarea tratamentului necesar.

,,Vă reamintim că elicopterele și avioanele SMURD execută în mod regulat misiuni de transport neonatal, pe parcursul lunii trecute fiind înregistrate 19 intervenții aeriene pentru salvarea bebelușilor aflați în stare critică.”, informează Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. 



Comentarii Facebook