O fetiță de opt ani a fost mușcată de un câine agresiv într-un parc de joacă din Cluj-Napoca


O fetiță din Cluj-Napoca a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase după ce a fost mușcată de un câine ziua în amiaza mare într-un parc din oraș. Incidentul s-ar fi petrecut în cartierul Bună Ziua, după ce proprietarii câinelui l-ar fi lăsat legat de un copac din zonă.

Minora se afla în parcul din zona străzilor Vasile Conta și Janos Fadrusz când la un moment dat s-a apropiat de un cățel rasa Bichon. Patrupedul extrem de agresiv ar fi sărit la fetiță și a mușcat-o de mâna dreaptă. Părinții aflați în zonă au auzit țipetele fetiței iar când s-au apropiat de ea au văzut-o pe copilă rănită și plină de sânge. 

Micuța a fost dusă de părinți la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a primit îngrijiri medicale și i s-a administrat vaccin antitetanos. Culmea, în timpul evaluării la cabinetul veterinar, câinele l-a atacat și pe medic, rănindu-l puternic la mână. În urma verificărilor s-a dovedit că animalul nu era vaccinat antirabic din anul 2020, notează ziarulfaclia.ro

Clujenii se plâng că, în ultimul timp, din ce în ce mai mulți stăpâni de câini își plimbă animalele de companie în locurile publice fără a-i ține în lesă.

Conform legislației în vigoare, cetățenii care dețin un câine sau mai mulți patrupezi trebuie să se supună anumitor reguli în momentul în care îi scot la plimbare pe domeniul public.

De exemplu, câinii care fac parte din rasele periculoase trebuie plimbați doar cu botniță și ținuți în lesă atunci când sunt scoși din casă. Rasele considerate periculoase sunt împărțite în două categorii:

  • prima categorie: câinii de atac – Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii acestora;
  • a doua categorie: rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

Atenție! Legea prevede ca toți câinii să fie ținuți în lesă atunci când sunt scoși la plimbare, indiferent de rasa din care face parte și indiferent de talia lor.

Un regulament adoptat de Primăria Cluj-Napoca interzice accesul, circulaţia sau plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului:

  • pe spaţiile verzi, cu excepţia zonelor, locaţiilor sau perimetrelor delimitate, amenajate şi semnalizate corespunzător în care este permis în mod expres accesul câinilor.  b) în perimetrul unităţilor de învăţământ, de alimentaţie publică, al unităţilor sanitare, ştanduri, terase, pieţe şi terenuri de sport;  c) în mijloacele de transport în comun;  d) în locurile de joacă pentru copii;

Comentarii Facebook