Miercuri 24 Aprilie

Un batran de 90 de ani, din Cluj-Napoca, a murit de frig


Un pensionar in varsta de 90 de ani a fost gasit de vecinii lui aproape inghetat de frig in locuinta lui, situata pe strada Anina.

Petru Pavel a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor Cluj, unde a decedat 48 de ore mai tarzu. Medicii spun ca starea de sanatate a batranului s-a alterat de la o ora la alta.

"Din cauza frigului pe care l-a indurat, celelalte afectiuni cronice ale pacientului s-au agravat si au condus in cele din urma la decesul acestuia", spune un medic de la UPU Cluj.

Decesul lui Petru Pavel a fost inregistrat miercuri seara. Medicii sustin ca, in intervalul in care a fost internat, pensionarul nu a fost vizitat de nimeni, nici familia si nici cei de la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Cluj Napoca.

Functionarii acestei directii sunt obligati de lege sa cunoasca toate cazurile sociale, intre care si persoane in varsta care nu se pot ingriji singure.

Petru Pavel era cunoscut in evidentele medicale ca suferind de cancer la prostata si care s-a extins la intestinul gros. "Este vorba despre leziuni cronice, dar putem aprecia ca frigul a grabit sfarsitul acestui om", a spus un oficial din cadrul IML Cluj.

Comentarii Facebook