Un bărbat care își executa pedeapsa la penitenciarul Gherla din Cluj a pus la cale o schemă rapidă de îmbogățire, chiar din închisoare


Un pușcăriaș închis la penitenciarul Gherla a găsit o metodă de îmbogățire chiar de după gratii. Bărbatul a înșelat mai mulți bătrâni din Brașov și București, folosindu-se de o păcăleală telefonică deja cunoscută printre escrocii din România, metoda accidentul.

Astfel, chiar din pușcărie bărbatul apela victimele, pensionari cu vârste cuprinse între 77 și 92 de ani, cărora le spunea că este medic, iar rudele lor au ajuns la spitalul unde lucrează în urma unui accident rutier și au nevoie rapidă de bani pentru tratament. 

Astfel, bărbatul trimitea ,,colaboratori” să ridice banii de la bătrâni, dar și alte obiecte de valoare. Printre aceștia se numărau și doi minori de 16 respectiv 17 ani, dar și un tânăr de 24 de ani, potrivit digi24.ro. Toți trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. 

Pușcăriașul a obținut prin această metodă suma de 29.000 de lei, dar și aur. La un control amănunțit al celulei bărbatului, au fost găsite 3 telefoane și mai multe cartele, pe care deținutul le folosea pentru a comite înșelătoriile.

Comentarii Facebook