Un bărbat a făcut infarct într-o casă de pariuri din Florești. Reacția promptă a unui polițist i-a salvat viața


Un bărbat a făcut stop cardio-respirator în timp ce se afla într-o casă de pariuri sportive din Florești. Primele autorități ajunse la fața locului a fost un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm. De îndată ce a văzut victima, fără să stea pe gânduri, agentul de la Secția Florești a început manevrele de reuscitare asupra bărbatului. Reacția promptă a polițistului i-a salvat viața. 

Vineri, 13 ianuarie, în jurul prânzului, echipajul circula pe strada Eroilor din Florești, când, un taximetrist a făcut semne disperate și le-a solicitat sprijinul oamenilor legii. În sala de pariuri, la pământ și fără puls, se afla un bărbat de 46 de ani. În timp ce agentul de poliție a început manevrele de resuscitare, jandarmul a solicitat sprijin medical prin 112. Polițistul a continuat resuscitarea aproximativ 10 minute, până la sosirea primului echipaj SMURD de terapie intensivă.

Reacția promptă a polițistului i-a salvat viața

Faptul că agentul a aplicat rapid și corect manevrele de resuscitare, imediat după sesizare, a contat extrem de mult”, a declarat purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș, potrivit ziarulclujean.ro

După ce a ajuns echipajul medical la fața locului au fost continuate manevrele de resuscitare și bărbatului i-a revenit pulsul. Medicul de pe ambulanță spune că „agentul a evaluat corect situația și a intervenit corespunzător”. Manevrele de resuscitare se aplică în momentul în care persoana nu mai respiră. Șansele de supraviețuire cresc dacă manevrele de resuscitare sunt aplicate corect și imediat după infarct.

Bărbatul în cauză a fost preluat de ambulanță și transportat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. El și-a revenit între timp și respiră singur.


Comentarii Facebook